SFYN x SCHEEPVAARTMUSEUM: FOOD NIGHT

Datum:
29.3.2024
Tijd:
18:30 of 19:15
Locatie:
Het Scheepvaartmuseum
Door:
SFYN NL
Kosten:
€10

Weet jij waar jouw eten vandaan komt? En hoeveel kilometer het heeft moeten afleggen voor het op je bord ligt? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de Food Night van Slow Food Youth Network. Let op: ook als je met een gratis toegangsbewijs komt (Museumkaart, Stadspas, VriendenLoterijpas of Rembrandtpas), is het belangrijk om een plekje te reserveren via deze link.

Programma

Proef!

Op het Open Plein kan je terecht voor heerlijke kleine hapjes en een drankje, maar je wordt ook uitgedaagd om na te denken over een aantal ethische dilemma’s die schuilen achter je eten. Eet je vega, vegan of vlees? Voor ieder wat wils is er wat lekkers te vinden zijn om direct op te eten of om mee naar huis te nemen.

Diner | Thoughts for Food, door Kliek

Ontdek de verborgen verhalen achter je maaltijd. Stap in de wereld van ongeziene gebeurtenissen die plaatsvinden voordat je eten op je bord belandt. Eer voedsel door stil te staan bij de waarde ervan tijdens een uniek diner. Laat je verrassen en geef je over aan de leden van Kliek, de stichting die zich inzet om voedselverspilling tegen te gaan. Je zult met een volle buik (en hoofd) het diner verlaten om vervolgens de tentoonstelling te bezichtigen. Klaar voor een onvergetelijke avond?

Belangrijk te weten voor deelname aan het diner:

  • Het diner is onderdeel van de Food Night. Je start aan tafel en hebt na afloop genoeg tijd om de tentoonstelling te bezoeken
  • Er kan geen rekening worden gehouden met dieetwensen en allergenen
  • Het diner is volledig vegetarisch, niet vegan
  • Bij het diner is drank inbegrepen
  • Deelname aan het diner is voor deelnemers vanaf 16 jaar
  • Deelname aan het diner bedraagt €60,- inclusief drankjes. Je kunt een kaartje kopen voor deelname via de ticketlink

Tijd: 18.30 tot 20.30

Locatie: Open Plein

Food Tours

Door wie wordt jouw eten geproduceerd en waar komt het vandaan? Ga mee met een food tour en bekijk de tentoonstelling Food for Thought van Kadir van Lohuizen over ons huidige voedselsysteem. De rondleidingen duren 20 minuten en starten elk half uur.

Tijd: 19.15 - 21.45

Locatie: Tentoonstelling Food for thought

Panelgesprek | een kijkje in de keuken

Waarom is vega vaak duurder? Wie verkiest geld altijd boven welzijn van mens, dier en planeet? Is biologisch daadwerkelijk beter? Waarom eten we niet gewoon uit het seizoen? Deze en andere vragen uit de reflectieruimte zullen tijdens de avond beantwoord worden door de bijbehorende spelers uit de keten. Misschien komt jouw vraag wel langs!

SFYN verzamelt alle vragen uit de reflectieruimte en zal tijdens de avond de meest voorkomende vragen beantwoorden samen met de bijbehorende spelers uit de keten. De line-up van sprekers wordt binnenkort bekendgemaakt.

Foto: Twycer