Vrouw die vanaf een schip met een verrekijker op zee kijkt.

Vacature communicatie stagiair(e)

Gepost:
11.26.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Ben je nieuwsgierig naar de wereld van voedsel? Weet je nog niet alles, maar heb je wél zin om van alles uit te proberen? Loop je over van creatieve communicatie-ideeën? En lijkt het je tof om die ideeën zelfstandig te realiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Slow Food Youth Network Nederland (SFYN)* is de plek voor jonge voedselveranderaars (in spe). SFYN gelooft dat wij, als jongeren, een actieve rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Dit doen we door middel van onze SFYN Academie, Op Het Menu dagen, initiatieven op het gebied van jongerenparticipatie en campagnes zoals de Nationale Aardappelberg Dag

 

Werkzaamheden

Tijdens je stage werk je samen met Lianne de Bie (directeur SFYN NL). Ook ondersteun je zo nu en dan andere collega’s en bestuursleden bij specifieke events en projecten. Jouw werk draagt bij aan aansprekende on- en offline communicatie voor alle jongeren in Nederland die geïnteresseerd zijn in ons voedselsysteem. 

Je takenpakket bestaat uit:

 • het maken van communicatie- en contentplanningen
 • het maken van eigen content (tekst en beeld, eventueel aangevuld met audio en video) voor bestaande, en eventueel nieuwe, social media kanalen
 • het in kaart brengen en bereiken van specifieke (jonge) doelgroepen voor onze events
 • het inhoudelijk invullen, vormgeven en versturen van onze nieuwsbrief
 • algemene ondersteuning bij alle voorkomende werkzaamheden rondom onze communicatie 


Profiel

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e):

 • die affiniteit heeft met communicatie door opleiding of eigen ervaring
 • die het leuk vind om zelfstandig te werken, creatief is en kan omgaan met veel vrijheid
 • die niet bang is om op mensen af te stappen of de telefoon op te pakken
 • die een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft
 • die nieuwsgierig is naar de wereld van voedsel(cultuur), landbouw en duurzaamheid
 • het leuk vindt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen
 • die er voor open staat ook in weekenden bij onze activiteiten aanwezig te zijn
 • bij voorkeur in Utrecht woont


Stageplaats

We bieden je een stageplaats met veel vrijheid en verantwoordelijkheid bij een kleinschalige en inspirerende jongerenorganisatie. We werken hard, maar ook flexibel: in overleg werk je op locatie, thuis of gaan we gezamenlijk op pad door de voedselketen. We delen graag onze kennis, ervaring en ons supertoffe netwerk met jou. Je eindigt deze stage bomvol kennis over de sector en een groot netwerk waar je in de toekomst uit kan putten.

Samen bouwen we aan een mooi portfolio dat past bij jouw doelen. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid en een goede borrel op zijn tijd. Voor deze stage kunnen we je een reisvergoeding aanbieden.

 

Periode

We zijn per direct op zoek naar een stagiair communicatie. Je bent 3 tot 5 maanden beschikbaar voor minimaal 2 dagen per week. De exacte periode is bespreekbaar. Er is naast de communicatiewerkzaamheden tijdens de stage ook ruimte om onderzoek te doen maar dit is geen vereiste. Is deze stage iets voor jou? Mail dan voor jouw CV en motivatie (in de vorm van een brief of een video) voor 10 december naar Emilie onze secretaris via secretaris@sfyn.nl en verras ons!

 

Mail gerust als je nog vragen hebt. We zien je sollicitatie tegemoet.


Download PDF

Nov 12, 2021 12:01 PM