We horen het steeds vaker: om een duurzamer voedselsysteem te realiseren is het nodig om in het Nederlandse landschap duiken. Deze week nog stond hoogleraar landschapsgeschiedenis Theo Spek in de Volkskrant met een hoopvol verhaal: “Natuur wordt vaak gezien als een ‘links’ onderwerp, landbouw als een ‘rechts’ onderwerp, maar in het landschap ontmoeten die twee elkaar. Dat geldt van links tot rechts, van jong tot oud, van boer tot natuurbeheerder.’”
Landschap is het resultaat van de wisselwerking tussen aarde, natuur en mens. Wil jij van dichtbij zien hoe dat uiting kan krijgen op een boerenbedrijf? Op 12 juni duiken we de bodem in in Weesp, vlak bij Amsterdam. Boer Boy is met zijn boerderij De Groene Griffioen deel van samenwerking De Veenbeweiders, waarmee hij een duurzaam verdienmodel heeft kunnen opzetten voor zijn melkveebedrijf in een veengebied.
Omdat dit onderwerp voor íedereen relevant is, is dit evenement voor alle leeftijden, niet alleen voor jonge professionals. Bovendien is het een kans om te netwerken met zowel gelijkgestemden als mensen die misschien een heel andere mening hebben. Neem dus vooral je collega’s, je baas, je stagebegeleider of huisgenoten mee naar deze editie van Op Het Menu. Zien we jou op 12 juni?
Wanneer? 12 juni
Hoe laat? 15:00-18:00
Waar? De Groene Griffioen, Weesp
Foto: Peter de Klerk