7 vragen aan Emile Corre

Gepost:
9.10.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

De coronacrisis vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. En laat die creatieve ideeën maar aan SFYN’ers over. In deze serie vragen wij ondernemende SFYN’ers het hemd van het lijf over hun anti-corona initiatief.

Zo praten we met Emile Corre. Hij initieerde – samen met Lianne de Bie en Josse Haarhuis – een lokale voedselbox in Utrecht met lekkers uit de omgeving. In het pakket vind je biertjes, brood en braadworst, maar ook Roze Bunker limonade. Laten we het over die laatste even hebben…

1.Emile, je deed in 2019 mee aan de SFYN Academie, je houdt van wildplukken én je bent zelf-benoemd fruitslager bij Roze Bunker. Vertel verders, wie ben je en wat doe je?
Hee, Emile hier. Ik ben ontwerper en ondernemer, daarmee tackel ik graag problemen.

2. Je bent ‘fruitslager’. Dat is iets anders dan anders. Wat doet een fruitslager precies?
We begonnen met fruit verzamelen uit afvalcontainers om daar een logische frisdrank van te maken. Toen we dieper in de wereld van fruit doken werd het duidelijk dat er nog veel meer wordt weggegooid. Dat terwijl een slager juist alles gebruikt van het dier. En dat doen wij  tegenwoordig met vruchten :-) Zo is er geen afval – wat logisch is – en vooral heel veel mooie samenwerkingen met producenten oplevert.

3. Bij Roze Bunker, (de naam van Emile’s limonade toko, red), zien jullie  frisdrank als een onnodig niet-duurzaam drankje (want: veel water met een beetje smaakstoffen), heel zonde. Terwijl je ook gewoon water uit de kraan kan halen en zélf de smaakstoffen kan toevoegen. Een verfrissende kijk op frisdrank dus. Hoe kwamen jullie tot deze constatering?
Frisdrank is heel onlogisch. Het is een drankje gemaakt van onbekende ingrediënten met een klein beetje smaak en heel veel water. Die smaak konden we gemakkelijk concentreren van fruit uit de afvalcontainer of duurzaam geteelde kruiden. Door de smaak te concentreren, is water verplaatsen niet meer nodig. En met een tap met bruiswater kunnen we zelfs frisdrank met prik maken.

4. Wat vinden potentiële afnemers van Roze Bunker?
Die reageren heel enthousiast. Wij bieden horeca frisdrank met een verhaal en ze hebben minder opslag en koelruimte nodig. Soms willen we iets te veel problemen tegelijkertijd tackelen, waardoor het niet meteen allemaal duidelijk is. Daar werken we nog aan.

5. Je deed in 2019 mee aan de SFYN Academie. Welk moment is je het meest bijgebleven?
Het allereerste weekend was erg bijzonder. De ontmoeting en verbinding tussen wildvreemden met ieder op hun eigen manier dezelfde missie.

6. Het paasweekend staat voor de deur. De zon schijnt. En borrelen in je eigen tuin of op je balkon is het nieuwe ‘terrassen’. Heb je een tip voor de lekkerste limonade-spijs combinatie?
Vlierbloesem en dorade. Deze vis gaat heel lekker met vlierbloesem siroop samen. Of heel lekker met asperges (de eerste verse Hollandse asperges liggen – door een zachte winter – nu al in de schappen, red.)

7. Wat is je ultieme limonade smaakcombinatie?
Deze is denk ik nog niet gemaakt. Ik hou veel van wildplukken en ben gek op de krachtige smaken van buiten. Hiervan moet ik nog een smaak ontwikkelen voor de Fruitslagers. Maar dat wil ik pas doen als het een probleem tackelt en niet als het de natuur leeg rooft!

Tekst // Emile Corre & Eline Beltman
Beeld // Anne Harteman

– Heb je voedselbox van De Locals Utrecht besteld? Lucky you! In het pakket vind je namelijk een fles limonade van Roze Bunker. Benieuwd welke smaken er nog meer zijn? Kijk op rozebunker.nl.

– De coronacrisis vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. En laat die creatieve ideeën maar aan SFYN’ers over. Zij steken hun handen graag uit de mouwen en stampen in no-time lokale voedselboxen uit de grond, organiseren toffe webinars om je voedselkennis bij te spijkeren óf duiken de keuken in om zelf-gemaakte maaltijden hoogstpersoonlijk (en contactloos) aan huis te leveren. Benieuwd wie deze SFYN’ers zijn? In deze serie vragen wij ondernemende SFYN’ers het hemd van het lijf over hun anti-corona initiatief.

Download PDF

Sep 1, 2021 1:29 PM