NO WASTE SCHUURFEEST

Gepost:
9.10.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Tijdens de derde editie van het No Waste Schuurfeest bundelt Slow Food Youth Network Arnhem-Nijmegen haar krachten met De Horsterhof in Duiven en Slow Food Rijnzoet om zich in te zetten voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem.

Culinaire hoogstandjes
Waarom Foodwaste? Foodwaste is kwalitatief goed voedsel dat anders weggegooid zou worden omdat er bijvoorbeeld een plekje op zit, het niet verkocht wordt, of omdat de vorm niet helemaal naar wens is. Wij willen laten zien dat je daarmee heerlijke gerechten kunt bereiden. Onder leiding van Estee Strooker van ’t Amusement en Slaatje Bla zorgt een team van topkoks en vrijwilligers dat je deze avond op het gebied van eten aan niks zal ontbreken. Zo maken we heerlijke salades, soepen en gegrilde spiezen van afgekeurde groenten en fruit van de Arnhemse en Duivense markt en van de biologische winkel Odin in Arnhem. Café Stekker zorgt voor bijzondere bieren en wijnen uit de omgeving, die deels bijna over datum zijn. Natuurlijk mag het traditionele varken aan het spit niet ontbreken! Het varken is grootgebracht op De Horsterhof en gedurende het jaar gevoerd met de resten die overbleven van de oogst.

Programma
Om deze prachtige nazomermiddag en avond helemaal compleet te maken, programmeren we samen met Stella by Starlight livemuziek, zal Booi Kluiving (4e jaar ArtEZ Toneelschool) zijn voorstelling Plastic spelen en vertellen studenten van ArtEZ Creative Writing verhalen bij het kampvuur. Alsof dat nog niet genoeg is kun je tijdens een rondleiding de bijen van De Horsterhof ontmoeten en kun je, omdat het Open Monumentendag is, meedoen met een van de rondleidingen over het terrein van deze bijna 250 jaar oude boerderij. De kids kunnen confettipizza en discosoep maken of hun energie kwijt op de klimmuur of in het zwembad (bij warm weer).

Groentepakketten
Bestel samen met je ticket met korting een groentepakket bij De Horsterhof. Je pakket wordt wekelijks bezorgt op een van de afhaaladressen en loopt na een maand automatisch af. Er zijn afhaaladressen in Arnhem, Huissen, Oosterbeek, Velp, Doesburg, Zevenaar, Giesbeek, Zutphen en Hoog-Keppel. Uiteraard kan het pakket ook opgehaald worden op de boerderij. Lees meer op: http://horsterhof.nl/onze-pakketten/. Na het bestellen van je ticket krijg je een persoonlijke mail van boerderij De Horsterhof met verdere informatie.

Ticket: €17,50 normaal (€20,- aan de deur)

Groentepakket + ticket
s € 42,75 inclusief ticket (pakket excl. ticket kost normaal: € 39,-)
m € 49.40 inclusief ticket (pakket excl. ticket kost normaal: € 47,65)
l € 59,-inclusief ticket (pakket excl. ticket kost normaal: € 60,70)

Geniet tot 23:00 van lokale wijnen, lekkere biertjes, goede muziek, een gezellig kampvuur en nog veel meer! Kom langs en feest met ons mee!

Download PDF

Sep 10, 2021 3:15 PM