DE SFYNA24 DEELNEMERS

Gepost:
1.16.2024
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Dit zijn ze dan! De 26 voedselveranderaars die het komende halfjaar met SFYN in de wereld achter ons voedsel gaan duiken. Van akker tot fabriek, van supermarkt tot keuken: met de daar opgedane kennis werken ze aan een voedselvraagstuk uit de praktijk en dragen ze hun steentje bij aan een beter voedselsysteem. Ze stellen zich voor!

Ada Korteknie - Masterstudent Resilient Farming & Foodsystems aan de WUR

Ik ben Ada en ik vind landbouw een fascinerende plek om sociaal-ecologische relaties te bestuderen. Ik denk dat de huidige industriële landbouw ons heel veel vertelt over hoe we ons tot het landschap verhouden en tegelijkertijd denk ik dat in landbouw ook heel veel potentie zit om een nieuwe relatie met ditzelfde landschap aan te gaan! Ik hou ervan om dit te onderzoeken via kunst & wetenschap, met mensen uit allerlei verschillende disciplines. Ik ben nieuwsgierig, vind erg veel erg interessant en inspirerend en wil (soms iets te) veel! 

Ariëla van Elteren - Interactie Ontwerper

Ik zet ontwerpen in voor duurzame transities, zoals de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Met heldere inzichten en een experimenterende manier van werken maak ik ervaringen die mensen helpen om de wereld te helpen.

Bor Romers - Student landscape planning and development & betekenisvol ondernemen.

Hier ziet u een 22 jarige student die zich in volle vaart ontwikkelt. Ik streef mijn doelen na en durf hiervoor uit mijn comfortzone te stappen. Ik maak graag concrete stappen en ben leergierig met een creatieve geest. Ik richt me de laatste tijd op het verbinden van mensen met hun omgeving. Zo ben ik bezig om jongeren in contact te laten komen met hun natuurlijke omgeving, door middel van samen eten! Zelf ben ik bewust in de keuzes van mijn voeding en impact op mijn omgeving, om zo lokaal bij te dragen aan mijn missie. 

Daan Aveskamp - Partnership manager voor Plant FWD

Mijn reis begon met het besef van de immense impact van ons voedselsysteem op onze leefomgeving. Vier jaar geleden besloot ik geleidelijk over te stappen naar een plantaardig en lokaal dieet. Deze ontdekkingstocht is een verrassend, culinair en positief avontuur geworden, vol inzichten en voordelen die ik iedereen gun. Ik ben oplossingsgericht, nieuwsgierig en open voor verschillende perspectieven. Als gangmaker met een natuurlijke aanstekelijke energie en voormalig corporate sustainability consultant neem ik alle stakeholders graag mee in een verhaal over de duurzamere toekomst van voeding. 

Doortje Visser - Management trainee digital & analytics Unilever

Ik ben een nieuwsgierig en open persoon, met veel verschillende interesses. Door mijn achtergrond in wiskunde los ik problemen op een analytische manier op. Momenteel werk ik als management trainee bij een grote fabrikant. Hier bekleed in 3 jaar verschillende rollen: van data functies tot meer commerciële rollen.

Evi Vet - Project coördinator Metropolitan Food Systems - AMS-Institute / Flevo Campus

Vanuit nieuwsgierigheid en positiviteit probeer ik mij in te zetten voor de complexe vraagstukken rondom biodiversiteitsverlies en het voedselsysteem. Hiermee hoop ik een brede doelgroep te bereiken door de vraagstukken dichtbij te halen. Dit doe ik onder andere door wetenschappelijke en ingewikkelde informatie te vertalen naar begrijpbare verhalen. Ik geloof dan ook dat intrinsieke motivatie, aangewakkerd door interesse en inspiratie, een belangrijke drijfveer is voor systeemverandering. Verder vind ik het heerlijk om te koken voor vrienden en familie, woon en werk ik met veel plezier in Amsterdam en hoop ik dat ik nooit ben uitgeleerd. 

Flo Bekkering - data analist bij InstockMarket

Ik hou van de combinatie analyse & ambacht en het puzzelen naar concrete oplossingen zowel in datasets als in bakrecepten. Ik word omschreven als enthousiast en ondernemend waarbij ik soms probeer meer uren in een dag te passen dan kan. Mijn vrienden vinden mij attent en actief en iemand die voorkeur geeft aan concrete actie boven lange abstracte vergaderingen. Buiten m’n werk vind ik balans in klimmen, boulderen & yoga en mijn grote droom is om m’n microbakkerij klein en gemeenschapsgericht te houden.

Frank Vermeulen - In & Verkoop Wortelen

In mijn rol bij Hagranop hou ik mij bezig met teelt, oogst, opslag en handel in wortelen. Zowel biologisch als gangbaar en door heel Europa. Hierbij combineer ik mijn achtergrond in de landbouw met mijn interesses in de internationale handel. 

Gert van Roessel - Boer bij biologische koeienbedrijf De Regte Heijden

Ik ben Gert van Roessel. Opgegroeid in Riel, waar ik nu een biologisch koeienbedrijf run met mijn ouders. Hier houden wij dubbeldoelkoeien, voor melk en vleesproductie met oog voor dier en natuur. Ook hebben we een aantal neventaken op ons bedrijf: we verkopen onze producten van eigen koeien in een boerderijwinkel en hebben 15 camperplaatsen. Omdat techniek mij altijd heel erg heeft geïnteresseerd, heb ik er destijds voor gekozen een technische studie te volgen. In 2021 heb ik de studie Werktuigbouwkunde afgrond. Sindsdien ben ik sindsdien parttime blijven werken in deze sector bij B.A.T. machinebouw als mechanical engineer.

Ili Driessen- Conceptontwikkelaar & kok bij foodbar GEMBER

Ik ben een enthousiaste en nieuwsgierige idealist met een passie voor voeding. Met mijn werk bij foodbar GEMBER kan ik gasten blij maken met verrassende plantaardige gerechten en nieuwe kennis op het gebied van een duurzaam eetpatroon en fermentatie. Ik word op het werk voornamelijk blij van het ontdekken van nieuwe smaakcombinaties, experimenteren met huisgemaakte fermentaties en kennis delen door middel van het geven van workshops. Naast het werk gaat mijn hart sneller kloppen van wildplukken, duurzaam gedreven creativiteit, kringlopen, spelletjes en het organiseren van ‘community’ events in mijn regio. 

Janneke Blonk - Beleidsmedewerker Handel en Duurzaamheid bij de Visfederatie

Hi! Ik ben Janneke, een ondernemende enthousiasteling. Boven op de passie voor koken en eten die ik heb, ga ik graag met veel nieuwsgierigheid door onze voedselketens heen. Na mijn studentenbijbaan op een biologische melkveehouderij en opleiding International Food and Agribusiness, ben ik op avontuur gegaan in Kenia om onderzoek te doen naar duurzame investeringsmogelijkheden in de Keniaanse zuivelsector. Een aantal jaar en een baan bij een universiteit verder, werk ik nu twee jaar in de vissector bij de Visfederatie, de brancheorganisatie voor de visverwerkende industrie. Hier houd ik mij bezig met o.a. handels- en duurzaamheidszaken en ben ik de secretaris van de vereniging van schelpdierhandelaren. Met veel plezier ga ik komend seizoen van start met de academie en ben ik erg nieuwsgierig wat ik mee terug kan nemen naar mijn sector. 

Joanna van der Leun - Zelfstandig ontwerper

Als beginnend zelfstandig ontwerpster ben ik op zoek naar raakvlakken tussen mijn passie voor (systeem)ontwerpen en mijn liefde voor de natuur. Momenteel werk ik aan een vervolg op mijn afstudeerproject, 'Land van Meeuw en Mens', waarin ik het liefst partijen enthousiasmeer en verbind om de haven van Rotterdam in te richten voor zowel mensen als de grootste meeuwenpopulatie van Europa. Na een zomer op het platteland te hebben doorgebracht, trekt ook de landbouw mij. Ik kijk er naar uit om meer over het voedselsysteem te leren, en hoop een rol te kunnen spelen in het verbinden van boer, burger en natuur.

Jolien Slegers - Diëtist, ACT coach bij de pds diëtist en de glutenvrije diëtist

Mijn naam is Jolien, 32 jaar. Een enthousiaste, nieuwsgierige, invoelende diëtist en ACT coach. Ik ben iemand die het liefst iedere dag nieuwe dingen leert en mensen inspireert iedere dag beter voor zichzelf en de wereld om hen heen te zorgen. Zolang ik - naast mijn passie voor mijn werk - in verbinding ben met mensen die ik liefheb, goed zorg voor mijn gezondheid, tijd kan investeren aan mijn (vele) hobby's/sport én lekker op avontuur kan om de wereld te ontdekken ben ik een gelukkig mens. 

Lars Schreurs - Zelfstandig werkend kok

Ik ben Lars, en ik ben altijd positief ingesteld. Ik heb een achtergrond in plantbased koken, en richt me in mijn werk op duurzaamheid. Ik ben hierin nog op zoek naar een eigen stijl.

Maarten Takken - Strategie Consultant bij de Rabobank

Eten, koken, en alles wat er bij hoort vind ik prachtig! Zo ben ik ben recent begonnen aan een koksopleiding bij het ROC, heb ik meegedaan aan de Net Positive Academy, en bij mijn vorige werkgever heb ik in food & agri een aantal projecten gedaan (voor leuke feitjes over champignonproductie moet je mij hebben). Als strategieconsultant bij de Rabobank heb ik op allerlei plekken binnen de bank ervaring opgedaan, maar Food & Agri is nog weinig aan bod gekomen. Met SFYN wil ik mij meer in de voedseltransitie gaan verdiepen en deze kennis ook binnen de bank gebruiken.

Marije Dunning - Freelance creatief strateeg en contentmaker

Ik ben een georganiseerd creatief en ik zet mijn creativiteit graag in voor een betere wereld. Dat doe ik door mee te werken aan concepten voor maatschappelijke campagnes, door het bedenken en produceren van impactvolle (video)content en het organiseren van reizen in de natuur. Ik ben altijd op zoek naar de rode draad om een kloppend verhaal te maken. Ik houd van het moment dat zo’n verhaal of concept in elkaar klikt. Concepten die ik eerder maakte, zijn bijvoorbeeld de Kookhoek - waar kinderen leren waar eten vandaan komt en wat je ermee kunt maken - en meer recentelijk een klimmarathon voor het goede doel. 

Marjolein Weemaes - Zaakvoerder restaurant Cornichon

Ik ben Marjolein, tijdens mijn studies Taal- en Letterkunde heb ik via verschillende studentenjobs mijn liefde voor de horeca ontdekt. Zelf een restaurantje starten voelde dan ook als een veel logischere volgende stap dan te beginnen solliciteren. Cornichon bestaat ondertussen al vier jaar en is een plek waar een bonte mix aan mensen uit de buurt zich thuis voelen. Als ik niet achter de kookpotten sta, ben ik te vinden in de cinema, een bos, op café of gewoon lekker in mijn zetel.

Merel Nolet - ​Freelance vegetarisch kok en tekstschrijver

Ik ben Merel Nolet, freelance vegetarisch kok en tekstschrijver. Ik startte mijn loopbaan als online marketeer in de creatieve sector, maar hoe langer ik naar mijn scherm staarde, hoe minder verbonden ik me voelde met de planeet en alles wat daarop leeft. Ik verruilde het kantoor voor de keuken en kook sindsdien op de leukste locaties, sta regelmatig met mijn poten in de modder op boerderijen, schrijf stukken over circulaire voorbeelden en trek wanneer ik tijd heb Europa in op zoek naar voedsel en verhalen. Mijn honger naar het waarom achter ons eten is nog lang niet gestild.

Natalie Bakker - Adviseur Broeikasgasemissies Landgebruik

Hoi, ik ben Natalie, enthousiast over alles met betrekking tot duurzaamheid en natuur. Met een analytische blik probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een gezonder en evenwichtiger milieu. In mijn huidige werk adviseer ik over broeikasgasemissies vanuit de sector landgebruik (o.a. landbouwgronden, bossen, steden etc.), maar ik heb een brede achtergrond. Ik heb verder een passie voor eten en koken, ik sta zo nu en dan in de keuken van een vegan fine dining restaurant.

Pepijn Cockx - Barista en Ondernemer bij Bar.barba

Ik ben Pepijn, werkzaam als barista en organisator van natuurwijn pop-ups in Breda en Tilburg. Vanuit een koffieperspectief kijkende naar wijn zijn de parallellen makkelijk te trekken: bodem, plant/rank, proces. Voor mij komt dit proces voornamelijk uit een internationaal gebied, maar ik weet zo weinig over Nederland en onwijs benieuwd en getriggerd om hier met SFYN meer over te ontdekken en te creëren.

Rosanne Vromen - Productontwikkelaar bij Northern Wonder

Ik ben Rosanne, 25 jaar en werk als productontwikkelaar bij een startup in Ede: Northern Wonder! Daar maken we koffie zonder koffiebonen, om ontbossing tegen te gaan in tropische gebieden. Iets waar ik fijn mijn creativiteit in kwijt kan! Een bestuursjaar bij StartHub, de incubator van de Wageningen Universiteit, wakkerde mijn liefde voor duurzame food startups aan. Als levensmiddelentechnoloog voel ik een morele verantwoordelijkheid iets aan het kromme voedselsysteem te doen. Ik kijk er naar uit om tijdens de Academie nog dieper in de productie van ons voedsel te duiken, waar we als samenleving zo gedissocieerd van zijn, en te ondervinden hoe we die verbinding kunnen herstellen. Naast van alles wat met eten te maken heeft, houd ik veel van kunst. Het mooie hieraan vind ik dat het emotie opwekt en je aan het denken zet. Wellicht ligt in de versmelting van de twee het antwoord voor echte verandering?

Sarah van Buren - Eigen onderneming de Groene Campaigner 

Hi, ik ben Sarah van Buren. Ik heb een eigen bedrijf genaamd De groene campaigner waarmee ik allerlei toffe projecten doe met jongeren, voedsel en landbouw. Ik werk met allerlei stakeholders uit het veld van Greenpeace tot de overheid. Dit zorgt ervoor dat ik de ene dag met activisten aan tafel zit en de andere dag met bijvoorbeeld demissionair minister Adema. Maar het belangrijkste is dat ik in mijn werk handen en voeten kan geven aan mijn passie voor de transitie van ons landbouw- en voedselsysteem en hierbij ook andere jongeren kan inspireren, motiveren en mobiliseren.  

Sylke van Duijnen - Conceptontwikkelaar bij Waag Futurelab 

Hoi, ik ben Sylke en ik werk graag mee aan nieuwe samenwerkingsverbanden tussen burgers, bedrijven, en overheden. Ik heb een passie voor voedsel, van boer tot bord, en ik zet mij graag in voor een duurzamer voedselsysteem. Dit deed ik onder andere tijdens mijn masterstudie Food Security en als vrijwilliger in verschillende moestuinen en Foodsharing organisaties. Ik ben breed geïnteresseerd en opgeleid in duurzaam beleid en klimaatrechtvaardigheid. Als conceptontwikkelaar bij Waag Futurelab werk ik in zowel het Smart Citizens Lab als het Urban Ecology Lab samen met maatschappelijke initiatieven aan een gezonde en sociale leefomgeving ondersteund door technologie.

Thiago de Sena - Hotelschool The Hague

In de afgelopen jaren heb ik, in Amsterdam, mijn passie voor de horeca gevonden. Ik was zo enthousiast dat ik zelfs een studie aan Hotelschool The Hague ben gaan volgen. Na een aantal geweldige jaren op de hogere hotelschool, waaronder een minor Future of Food, kwam ik erachter dat het voedsel- en drankenlandschap binnen de horeca mij het meest aanspreekt. Vooral de boeiende verhalen achter de producten en de wijze waarop deze worden gemaakt fascineren me. Ik hoop tijdens de SFYN academie nog veel meer prachtige verhalen van dichtbij te mogen meemaken.

Thijs Hofman - Adviseur bij Ochtendmensen (Onderdeel van Twynstra Gudde)

Zeven jaar geleden ben ik milieuwetenschappen gaan studeren vanuit de ambitie om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van onze tijd. Daarna ben ik gestart als adviseur bij Ochtendmensen om me persoonlijk te ontwikkelen en om meerdere overheidsorganisaties te leren kennen in korte tijd. Tijdens een opdracht bij het ministerie van Landbouw kwam het besef dat het voedselsysteem de plek is waar meerdere interesses samenkomen en waar ik graag een bijdrage wil leveren. Ik hoop dat het SFYN academietraject me gaat helpen bij die zoektocht en kijk uit naar alle activiteiten. Koken/eten en muziek zijn twee van mijn grootste passies, die ik het liefste combineer. 

Tim de Jong - Brandmanager Beter Eten - Albert Heijn

Geboren en getogen in Dalfsen en inmiddels al geruime tijd woonachtig in Amsterdam. Al bijna 7 jaar werkzaam bij Albert Heijn, waar ik 2,5 jaar in mijn huidige rol zit, waar mijn passies voor innovatie en duurzaamheid samenkomen. In deze rol probeer ik duurzame gedragsverandering te stimuleren bij onze klanten. Deze verandering is voor elke klant uniek en elke stap telt, want al deze stappen dragen bij aan een grotere impact! Hier krijg ik veel energie van en kijk er dan ook naar uit om meer te leren over het voedselsysteem en nog meer impact te maken met deze jonge gedreven groep!

Download PDF

Jan 5, 2024 11:38 AM