HET SUCCESVERHAAL VAN SANNE & JASPER

Gepost:
9.10.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Tijdens de SFYN Academie leer je veel bijzondere mensen kennen. Je ontmoet tegenpolen en gelijkgestemden. Je wordt, hoe dan ook, uitgedaagd om anders na te denken over bestaande systemen en open te staan voor nieuwe perspectieven.

Bovendien is de SFYN Academie een katalysator voor succesvolle samenwerkingen en mooie mijlpalen. Wekelijks delen wij succesverhalen van twee oud deelnemers. Deze week in de spotlights: Sanne Korteweg & Jasper Sturtewagen.

Wie ben je en wat doe je?
Sanne was oa. accountmanager bij Moyee Coffee en deed mee aan de SFYN Academie in 2017. Samen met Jasper richtte zij ‘Pure Baby Foods’ op.

Pieter was strateeg bij Ahold Delhaize, business developer bij AB InBev en deed in 2016 mee aan de SFYN Academie. Nu is hij – samen met Sanne – oprichter van ‘Pure Baby Foods’.

Wat is jullie succesverhaal?
“Na het volgen van de SFYN academie werden we bewust van de effecten van voeding op milieu en gezondheid. Het was super waardevol om te sparren met creatieve mensen uit allerlei hoeken van het voedselsysteem: van boeren, tot chefs, tot marketeers, tot productontwikkelaars.

Toen we na de themadag ‘handel en industrie’ in gesprek raakten over welke categorie binnen de supermarkt nog weinig vernieuwend is, kwamen we uit bij babyvoeding. We waren verbaasd dat babyvoeding vaak ouder is dan de baby die het eet, terwijl volwassenen wel een vers sapje of lekkere salade voor zichzelf kopen. Zo ontstond het idee voor Pure Baby Foods begin 2017. Inmiddels zijn we meer dan 2 jaar verder en we liggen sinds een paar maanden bij verschillende kindvriendelijke cafés, horecazaken en supermarkten. Daar is een lang traject aan vooraf gegaan van productontwikkeling en het zoeken naar de juiste partners. De grootste uitdaging is dat we bouwen aan een nieuwe categorie verse babyvoeding. Consumenten zijn nog niet gewend om babyvoeding terug te vinden in het zuivelschap en binnen de horeca nemen ouders nog vaak zelf babyhapjes mee. Omdat wij vinden dat baby’s net zo lekker moeten kunnen eten als volwassenen, willen wij hier verandering in brengen.”

“Het was super waardevol om te sparren met creatieve mensen uit allerlei hoeken van het voedselsysteem” – Sanne

Praktische informatie

De SFYN Academie is een project van Slow Food Youth Network Nederland. De elfde editie start in januari 2020 en wordt georganiseerd door Arjanne Bode. Het lesprogramma duurt een half jaar en bestaat uit een openingsweekend, zes themadagen, een reis en een praktische case. Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud, hebben een vurige passie voor voedsel en studeren of zijn werkzaam in de voedselketen, in de breedste zin van het woord. Aanmelden kan tot en met uiterlijk 1 november 2019 om 12:00, bekijk alle voorwaarden op www.sfyn.nl/academie.

Download PDF

Sep 10, 2021 2:11 PM