Terug naar NIeuWS

SFYN UTRECHT

SFYN FAVORIETEN: ROUTE UTRECHT OOST

Gepost:
9.13.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN UTRECHT

Het is zo ver, de SFYN Favorieten kaart die wij met veel liefde voor jullie hebben gemaakt is live! Gebruik de kaart om onderweg even een lekkere brunch plek uit te kiezen, een snelle manier om te zien waar je lokale boodschappen kunt scoren of – als je meer tijd over hebt – een van onze routes te lopen! Wij moedigen iedereen aan Utrecht op een andere manier te leren kennen, daarom hebben wij verschillende routes uitgestippeld in bepaalde wijken en regio’s om jullie langs te lekkerste plekjes van de kaart te begeleiden. Hierbij onze allereerste route: op ontdekkingstocht in OOST!

Ben je er klaar voor? Wij ook! Heb je even de tijd, dan is deze route voor jou! We starten bij het Hooghiemstra gebouw en eindigen net iets verderop aan het begin van de Biltstraat.

Tip: neem een extra tasje mee, je kan namelijk onderweg wat boodschappen bij elkaar sprokkelen!

Bammetje Bakery
Begin je ochtend goed met een heerlijk ontbijtje van Bammetje Bakery. Probeer de beroemde crompoucen, hartige broodjes of een van de andere lekkernijen en smikkel deze vervolgens aan de Singel of in het Griftpark op. Terwijl je geniet van je ontbijt kan je de SFYN Favorieten Spotify playlist aanzetten en luisteren naar het verhaal van Ulrika, de eigenaar van de bakkerij.

Terwijl je de kruimels van je mond veegt kan je nog even je veters strikken. Niet zo een wandelaar? Pomp dan nog even je banden op en fietsen maar! We verlaten de  vertrouwde Singel namelijk voor het platteland, hier sprokkelen we vandaag onze boodschappen bij elkaar. Tip: mocht je onderweg een kleine rustpauze willen nemen of de fluitende vogels willen inruilen voor een leuk verhaal? Zwengel dan de playlist weer aan en luister naar het verhaal van Tuin Kansrijk.

Tuin Kansrijk
Eenmaal aangekomen bij de eerste stop, is het altijd even fijn om de frisse buitenlucht op te snuiven en de mooie locatie op te nemen. Maak vervolgens kennis met de tuinders of loop een rondje. Kijk gerust in de winkel en theetuin, er zit vast iets lekker bij!

Nu je toch al lekker op het platteland zit, kan je ook even een bezoekje brengen aan Tuinderij Eyckenstein of Boerderij de Bonte Parels. Boodschappen verzameld? Dan kan je via het HoogeKampsepad en Fort Voordorp weer terug naar de stad.  

Noen
Poeh! Het is hoog tijd voor wat wat lunch. Wat ze daar serveren? “verrassende maar eenvoudige smaakcombinaties die smaken naar meer” zoals ze zelf zeggen, ook aan de kleintjes is gedacht!

Slagerij Takke
Na een korte wandeling door het Wilhelminapark beland je op de Biltstraat. Hier kan je nog een biologisch stukje vlees ophalen bij Slagerij Takke, eigen verpakking meenemen is hier geen probleem! Weet je niet wat je kunt kiezen? De altijd vriendelijke Gerrit Takke helpt je op weg. Ben jij benieuwd naar wat een biologische slagerij eigenlijk inhoudt? Of wat de droom van Gerrit is? Beluister het in de SFYN Favorieten playlist!

Sluit de route af door te dwalen langs de grachten en mooie wijk Witte Vrouwen. Te moe om thuis nog te koken? Verderop bij de De Keuken van Gastmaal zit je voor het avond eten wel goed!  

*Disclaimer* gezien de huidige omstandigheden raden wij aan van te voren na te gaan of de locaties open zijn voor take-away of bezoeken.

———————————————-

En dan nu even praktisch:
1. Link naar de Spotify Playlist met de interviews
2. De link naar onze SFYN Favorieten Google Maps
3. De digitale getekende kaart kan je hier vinden
4. Luister ondertussen naar de favoriete tunes van de ondernemers en ons team!

PS: Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer doet? Volg SFYN Utrecht of Facebook of Instagram! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Tekst // Daniela Schoorl
Afbeelding // Daniela Schoorl

Download PDF

Sep 13, 2021 10:25 AM