Terug naar NIeuWS

SFYN UTRECHT

SFYN FAVORIETEN: ROUTE CENTRUM (EN EEN STUKKIE ZUID)

Gepost:
9.13.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN UTRECHT

Als onderdeel van onze SFYN Favorieten Kaart, heeft ons team een aantal routes uitgestippeld om zo Utrecht (beter) te leren kennen. Verwen jezelf met een heerlijke brunch of lekkere borrel in een van onze te gekke buurten. Deze route neemt je mee door het centrum en een stukje Utrecht Zuid waarin je begint bij station Vaartsche Rijn en via de Twijnstraat en de Oudegracht een heerlijke wandeling door de stad maakt. Klaar? Let’s go!

Ben je op de fiets of kom je lopend? Dat maakt niet uit: beide kan easypeasy! Want we starten en eindigen de route bij Utregs treinstation Vaartsche Rijn.

#19 Koffie leute Brauhaus
Begin je dag met een lekker kopje koffie en een snack. Snackss! Koffie leute werkt nauw samen met This Side Up en Special Roast. Zij importeren en roosteren wekelijks zelf de koffiebonen. Als snack kun je een lekker zelfgemaakt gebakje bestellen. Daarnaast ligeen er diverse spelletjes en tientallen vinyl plaatjes klaar om jou een leuke ochtend te bezorgen. Met een vaste selectie van Nederlandse labels en artiesten is er genoeg keuze.Als een plaatje bevalt, kun je die ook kopen. Oké, genoeg over muziek: door naar boeken!

#20 De Utrechtse Boekenbar
Een paar huizen verderop tref je de Utrechtse boekenbar. Hier vind je niet erg veel (slow) food maar wel veel slow fun. Ontelbaar veel bijzondere boeken waarbij voor ons vooral de kookboeken de show stelen.. Tim, één van de eigenaren, werkt graag samen met lokale ondernemers en heeft van zijn boekenbar een cultureel broeinest gemaakt. Bestel wat lekkers te drinken, verdrink in de bladzijden en laat je even wegvoeren uit het alledaagse.  

Klaar? Tijd om naar het Louis Hartlooper complex te lopen. Kijk een leuke film en loop daarna via de Twijnstraat richting het centrum. Vergeet in de Twijnstraat niet te stoppen bij  Utrecht Made store. Deze winkel ligt vol met lokale producten. Zowel food, zoals chocolade van Mesjokke, Nordkapp koffie en biertjes van de brouwerijen Oproer en Maximus, als non-food.

#48, #43, #49 Drie keer is scheepsrecht bij Le Jardin, Rabarber of Soep-er
Als je eenmaal in het centrum bent aangekomen, is het tijd om te kiezen. Laat je (ver)leiden door je eigen neus en kies waar je het meeste zin in hebt. Ga lekker lunchen bij Le Jardin dat bekend staat om haar kunst met groenten. Bij Rabarber; een super knus café waar je seizoensproducten proeft en o.a. Rabarber Zwamsap kan drinken. Onze persoonlijke favorieten zijn hier trouwens de pitabroodjes en warme chocolademelk. Of plof neer bij Soep-er voor zelfgemaakte soepen met zuurdesembrood van de Veldkeuken. Zalig.

Klaar met lunchen? Tijd om wat presentjes voor thuis te gaan kopen.

#44, #52, #50 Theo Blom, Locals en Circle That
Als je vanavond thuiskomt wil je het thuisfront natuurlijk verrassen. Bij Theo Blom in de Zadelstraat kun je als chocoladeliefhebber helemaal je (chocolade)ei kwijt. Daarna loop je in een paar passen door naar de Locals winkel; een petite supermarkt met alleen maar Utrechtse (vers)producten. Probeer bijvoorbeeld eens de ham van Buitengewone varkens, de vingerlikkende koekjes van de Koekfabriek, de unieke jam van Twisted of limo van de Roze Bunker. Weer een paar passen verder brengt je bij Circle that; een startup die verschillende acties organiseert om de stad wat duurzamer en circulair te maken. Vanaf het Domplein heb je weer drie keuzes: afdalen via de Nieuwegracht, de Oudegracht of precies daartussenin via de Lange Nieuwstraat. Zolang je maar tussen de Smeebrug en de Quintijnsbrug landt op het hoekje van de Korte Smeestraat en de Lange Nieuwstraat. Bij restaurant Syr.

#47 Syr
Syr mag niet in ons lijstje ontbreken. Dit vrolijk gekleurde restaurant is vijf jaar geleden gestart met de hulp van 220 investeerders en 70 vrijwilligers. Gestart met het idee om geïnteresseerde vluchtelingen een werkplek aan te bieden in de Nederlandse horeca. Om zo op een unieke manier te kunnen integreren in Nederland. Het restaurant is een ware samensmelting van culturen en smaken. De kaart is arabisch geïnspireerd, het personeel spreekt verschillende talen en veel producten zijn lokaal gekocht en verbouwd.

Buikjes vol? Strompel weer naar de Oudegracht en loop de Twijnstraat af richting station Vaartsche Rijn. Voor de liefhebbers en bikkels; loop nog even door naar de creatieve hotspot Rotsoord en ga op het terras van Klein Berlijn of één van de andere leuke borrelplekken in Utrecht Zuid zitten. Leuk dat je vandaag mee was!

De SFYN Favorieten Kaart is een audiotour die je langs de lekkerste ondernemingen van Utrecht begeleidt! Het bestaat uit een podcast met audiofragmenten van ondernemers die vertellen over hun dromen, onderneming en de voedselindustrie. Beluister deze op locatie of van te voren als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van een lekkere plek om eten te halen! Wij hebben een kaart gemaakt die je een overzicht geeft van waar alle spots te vinden zijn én hebben deze ook ingevoerd in een Google Maps zodat jullie hier makkelijk naartoe kunnen navigeren.

Hoe werkt de SFYN Favorieten Kaart?
1. Kies een onderneming uit of ga voor een van onze routes, bijvoorbeeld Oost, West of Zuid.
2. Download de kaart hier: SFYN FAVORIETEN KAART
3. Open onze Google Maps voor exacte locaties en navigatie
4. Open de Spotify podcast met de audiofragmenten
5. Luister ondertussen naar de favoriete tunes van de ondernemers en ons team!

PS: Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer doet? Volg SFYN Utrecht of Facebook of Instagram! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Tekst // Mel van der Zwaag
Afbeelding // Daniela Schoorl
Concept & tekening kaart // Daniela Schoorl

Download PDF

Sep 13, 2021 10:21 AM