BOER BISTRO

Gepost:
9.13.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Steeds minder jongeren weten waar hun voedsel vandaan komt, hoe het groeit en op welke manier het geproduceerd wordt. Dat is merkwaardig. Boeren en tuinders zijn immers de helden van ons voedselsysteem. Zij zorgen ervoor dat wij dagelijks goed en gezond voedsel op ons bord hebben.

Om de kloof tussen stad en platteland te verkleinen, brengt Boer Bistro 120 jongeren uit stad en platteland samen tijdens een unieke pop-up diners op het boerenerf. In vier maanden tijd organiseren de deelnemende jongeren, op vrijwillige basis, 24 diners op diverse boerenerven verspreid over heel Nederland. Het project is onderdeel van de landelijke proeftuin voor maatschappelijke diensttijd en activeert jongeren om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Voedsel verbindt en door samen een diner te organiseren krijgen zij inzicht in elkaars leefwereld. Dat levert betrokkenheid op en op die manier wordt de kloof tussen boer en burger verkleind.

Kijk voor meer informatie op www.boerbistro.com.

Boer Bistro is een initiatief van Plattelandsjongeren.nl, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en Slow Food Youth Network.Download PDF

Sep 10, 2021 12:41 PM