Terug naar NIeuWS

SFYN UTRECHT

WAT TE DOEN IN DE DOMSTAD AUGUSTUS

Gepost:
9.13.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN UTRECHT

En toen was het opeens augustus! Wat valt er eigenlijk allemaal in onze Domstad te beleven? Wellicht blijf je in augustus lekker in Nederland en nodig je vrienden en familie uit andere uithoeken van het land uit om je stad beter te leren kennen. Een te gek idee, lijkt ons! Wij verzamelden enkele activiteiten en toffe initiatieven voor je om te ontdekken.

358 Groente Hotels
Een aantal weken geleden presenteerden wij al het toffe initiatief van Circle That; zij openden de Groenste Hotelketen van Nederland. Circle That is een organisatie die je helpt om een van een “weggooi cultuur”  een circulaire samenleving te maken. Een van de manieren waarop zij dat doen, is door deze Groene Hotelketen te starten. Of er een plekje voor jou is in deze hotels? Helaas zijn de bedjes voor ons net te klein, maar er is genoeg plek voor onze bijenvrienden. Circle That wil namelijk aandacht vragen voor de 358 bijensoorten die in Nederland voorkomen, en een groot deel daarvan vindt het in het huidige klimaat erg lastig om een huisje te vinden.

Circle That maakt daarom, met hulp van jullie, 358 hotels (van duurzaam materiaal uiteraard) en verspreid deze door heel Utrecht! Wil je liever zelf leren hoe je zo een mooi hotel maakt? Dat kan! Je kan je namelijk inschrijven voor de workshop. Meer info op de website.

Pop-Up
Zin in lekker eten op een bijzondere locatie? Dan zit je in augustus helemaal goed!
De reizende restaurants de Maaltuin en SterkWater organiseren deze maand op pop-up diners op bijzondere locaties. Benieuwd? Kijk dan op de websites voor meer informatie.

CAFCA
There is a new kid in town…Cafca! Gelegen aan de Oudegracht 302, bevindt zich een nieuwe espresso bar. Dit mooie hoekpand kijkt uit op de gracht en hier kan je in alle rust genieten van koffie of zelfgebrouwen kombucha! Op het bankje aan de voorkant kun je tijdens het slurpen van je koffie genieten van alles en iedereen dat voorbij komt. Binnen wordt je getrakteerd op een wisselende kunst collectie. Benieuwd? Loop eens langs en begroet deze gloednieuwe eigenaar Dirk!

LEFT
Begin juli is er een nieuw “self-service” restaurant geopend aan de Amsterdamsestraatweg 56, precies boven de Albert Heijn. Het concept? Dit restaurant gebruikt de overgebleven en onverkochte producten van de AH én overgebleven producten van ondernemers in de buurt. Ondernemers en tevens eigenaren van de AH, Arjan en Jolanda Konincks proberen met hun catchy slogan “LEFT, eat right” iedereen gezond en gevarieerd te laten eten, maar ook duurzaam! Zeker een bezoekje waard als je het ons vraagt.

Green UP
Je hebt het vast wel gemerkt: de oude bieb aan de Oudegracht heeft nieuwe bewoners! “De binnenstad van Utrecht krijgt er de komende 2,5 jaar een nieuwe hotspot bij. Het monumentale pand aan de Stadhuisbrug 5 wordt met haar 1400 m2 deze zomer door een collectief van duurzame ondernemers en hedendaagse concepten omgetoverd tot een heus warenhuis van formaat. Het pop-up warenhuis ‘Green UP’ is hét antwoord op dagelijks duurzamere keuzes voor een laagdrempelige prijs”  – schrijft Green UP op hun website. Verschillende duurzame ondernemers zullen binnenkort intrekken in de grote pand. Van slow fashion tot slow food – deze ondernemers laten met hun toffe concepten zien dat je jouw leven op verschillende vlakken “groen” kunt maken. Het shop-in-shop concept van Green UP geeft het podium aan diverse ondernemers die op hun eigen unieke manier hun stijl en verhaal “on display” zetten. Leuk om te weten: er is nog plek beschikbaar! Check de website voor meer info.

Kijken bij de Boer
Actief de zomer door? Dat kan! Via Kijken bij de Boer kan je een fietsroute downloaden die je tussen 19 juli en 3 september kunt fietsen. Deze zomer organiseren LTO Gelderse Vallei en Vallei Boert Bewust namelijk fietstochten voor iedereen! Ze hebben drie routes uitgestippeld waarbij je langs verschillende boeren gaat die even wat vertellen over hun bedrijf. Daarnaast is het ook mogelijk om op 29, 30 en 31 juli tijdens de route op de boerderij te picknicken.

Urban Cocktail
Denk je aan zomer, dan denk je natuurlijk aan cocktails! De Greenhouse organiseert op vrijdag 27 augustus een Urban Cocktail Party. Extra leuk is dat deze cocktails worden gemaakt met ingrediënten van hun eigen urban farm en producten uit de regio.

Ben je liefhebber van speciaalbiertjes? Dan is het Mout Festival op zondag 15 augustus de place to be! Met 200 bieren op het menu van 25 verschillende brouwerijen is dit festival een walhalla voor bierliefhebbers. Naast proeven is het ook mogelijk om verschillende bier workshops en brouw demonstraties te volgen.

Podcast tip van deze maand: Keuken van Utrecht.

PS: Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer doet? Volg SFYN Utrecht of Facebook of Instagram! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Tekst // Marjolein Boers & Daniela Schoorl
Afbeelding // Daniela Schoorl

Download PDF

Sep 13, 2021 10:26 AM