HET SUCCESVERHAAL VAN STEEF & PIETER

Gepost:
9.10.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Tijdens de SFYN Academie leer je veel bijzondere mensen kennen. Je ontmoet tegenpolen en gelijkgestemden. Je wordt, hoe dan ook, uitgedaagd om anders na te denken over bestaande systemen en open te staan voor nieuwe perspectieven.

Bovendien is de SFYN Academie een katalysator voor succesvolle samenwerkingen en mooie mijlpalen. Wekelijks delen wij succesverhalen van twee oud deelnemers. Deze week in de spotlights: Steef Ronge & Pieter Städler.

Wie ben je en wat doe je?
Steef is student Voeding & Diëtiek en werkt als pre-analystisch medewerker in een ziekenhuis.

Pieter is ontwerper en ondernemer bij Städlermade, waar hij buitenkeukens en pizzaovens maakt.

Wat is jullie succesverhaal?
“Pieter is een goudeerlijke Rotterdammer(t), die al bij de opening begon met met kritische vragen. Hij zette zijn beste beentje voor door actief mee te doen en uitdagingen aan te gaan. Echter, wat ik heb geleerd van deze jonge ondernemer is zijn volhardendheid en toewijding om aan een idee te sleutelen net zo lang tot het lukt. Dit is de praktische en vaak de onderbelichte kant van ondernemen, die talloze harde dagen vol onzekerheid, die vooraf gaan aan hetgeen wat hij ons presenteerde in zijn loods. Tóch, mooi dat soort nieuwe mensen ontmoeten, daar kan je van leren.

‘Ik zie Pieter als een chaotisch persoon, in de goede zin. Wat ik voor Pieter bracht was kalmte en doordachtheid. Ik deelde mijn ideeën en vertelde hoe kleine individuele verantwoordelijkheid juist dé sleutel is om bergen te verzetten. Ook vertelde ik waar ik dankbaar voor was en zei hem dat ik dat altijd opschreef in mijn journal. Pieter reflecteert nu vaker, schrijft dit op, en staat even stil bij deze geweldige dingen die wij mogen meemaken.”

“Tóch, mooi dat soort nieuwe mensen ontmoeten, daar kan je van leren” – Steef

Praktische informatie

De SFYN Academie is een project van Slow Food Youth Network Nederland. De elfde editie start in januari 2020 en wordt georganiseerd door Arjanne Bode. Het lesprogramma duurt een half jaar en bestaat uit een openingsweekend, zes themadagen, een reis en een praktische case. Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud, hebben een vurige passie voor voedsel en studeren of zijn werkzaam in de voedselketen, in de breedste zin van het woord. Aanmelden kan tot en met uiterlijk 1 november 2019 om 12:00, bekijk alle voorwaarden op www.sfyn.nl/academie.

.

Download PDF

Sep 10, 2021 2:14 PM