DAMN FOOD WASTE

Gepost:
9.10.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Damn Food Waste is een coalitie van partijen die aandacht vragen voor het wereldwijde probleem van voedselverspilling. We doen dit door middel van een jaarlijkse gratis megalunch van voedsel dat gered word van de vuilnisbak.

De eerste editie was een groot diner op het Museumplein in Amsterdam in 2013, waarbij 6.500 mensen genoten van een gratis lunch. Daarna trok Damn Food Waste door Nederland en deed sindsdien Zwolle, Groningen en Rotterdam aan.

Een vaststaand onderdeel van Damn Food Waste On Tour is de Discosoep: een soep gemaakt van ingrediënten die anders niet gegeten zouden worden, maar door ‘het jutten van voedsel’ gered worden. Het wassen, snijden en serveren van groenten gebeurt onder begeleiding van vrolijke deuntjes van een live-dj.

Damn Food Waste On Tour is een coalitie van partijen die bestaat uit FoodGuerrilla(OneWorld),Voedingscentrum, Wageningen UR, Slow Food Youth Network Nederland (voorheen YFM), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Feeding the 5000/EU Fusions.

Download PDF

Sep 10, 2021 12:39 PM