VACATURE: SFYN zoekt algemeen bestuurslid

Gepost:
6.30.2022
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Vrijwillige functie

Wil jij je inzetten voor een beter en eerlijker voedselsysteem? Doe jij graag bestuurservaring op in een dynamisch jongerennetwerk? Denk jij in oplossingen, ben jij een echte verbinder en weet je hoe je knopen moet doorhakken? Dan zoeken wij jou!

Dit zijn wij

Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationaal netwerk van jonge veranderaars uit alle windrichtingen van het voedselsysteem. Boeren, tuinders, koks, vissers, producenten en consumenten die samen veranderingen in gang zetten in de manier waarop ons voedsel wordt gemaakt, verkocht en opgegeten. Wij zijn een vereniging met afdelingen door heel Nederland en een hoofdkantoor dat wordt geleid door een directeur (fulltime). Het bestuur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SFYN als landelijk netwerk op de lange- en middellange termijn. De focus van dit jaar ligt op het opnieuw organiseren van een succesvolle SFYN Academie, activiteiten voor ons netwerk en de duurzaamheid van de organisatie op lange termijn. 

Functieomschrijving

We zoeken per begin juli iemand met een passie voor voedsel die SFYN als netwerk en beweging verder wil brengen. Je bent een creatief persoon en hebt ideeën over hoe we met SFYN nog meer jonge mensen kunnen helpen de wereld van eten te veranderen. Verder zul je op strategisch niveau meedenken over de SFYN Academie en onze toekomst.

Slow Food Youth Network is uitgegroeid tot een professionele organisatie met daarbij horende verantwoordelijkheden. Samen met de rest van het bestuur ben je verantwoordelijk voor de continuïteit en impact van SFYN. Samen zetten jullie de stip aan de horizon. Uiteraard is teamspirit bij Team SFYN NL van groot belang en hier besteed je veel aandacht aan. 

Voor de SFYN directeur ben je voornamelijk een sparringpartner voor de SFYN Academie en Groenpact Jongerenplatform. Je monitort de ontwikkeling en ondersteunt waar nodig. Je werkt samen in een team van vijf bestuursleden met verschillende expertises waarbij jouw creatieve inbreng wordt gewaardeerd. 

Wat brengt het jou?

Een uitdagende en afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng in een team met voedsel enthousiastelingen! Inspiratie ten overvloede uit het mooie netwerk waarin jij je beweegt en de kans om bij evenementen binnen en buiten het netwerk aan te haken. Je ziet snel resultaat van je acties en krijgt er naast een goed gevuld bord voedsel ook een dosis bestuurservaring bij. 

Wie wij zoeken

Wij zoeken iemand die: 

  • de passie voor de toekomst van ons voedsel deelt;
  • zin heeft om actief onderdeel te zijn van team SFYN NL;
  • gelooft in de positieve veranderkracht van SFYN;
  • een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft; 
  • een heldere visie heeft op de toekomst van SFYN als vereniging;
  • daadkrachtig is en beslissingen voor de lange termijn niet schuwt;
  • prioriteiten ziet, kan stellen en communicatief vaardig is;
  • bij voorkeur ervaring heeft met de activiteiten van SFYN;
  • en uiteraard van eten houdt!

Tijdsinvestering

Wij verwachten dat je eigen initiatief toont en het leuk vindt om bij evenementen van SFYN aanwezig te zijn. Per week zal je tijdsinvestering neerkomen op ongeveer 6 tot 8 uur. Het bestuur vergadert eens in de twee weken, afwisselend op maandag- en woensdagavond. 

 

Word jij een belangrijke schakel in onze voedselketen? 

Stuur dan je CV en motivatiebrief, of iets anders waarmee je ons denkt te overtuigen (filmpje, gedicht, PowerPoint presentatie, etc.), voor 1 juni naar onze voorzitter, Robin Haakmat (voorzitter@sfyn.nl). Als je vragen hebt kun je tevens contact opnemen met Robin.

Download PDF

May 3, 2022 12:18 PM