SFYN ZOEKT NIEUWE PENNINGMEESTER

Gepost:
10.5.2023
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Ben jij enthousiast over, en streef je graag naar, een beter en eerlijker voedselsysteem? Wil je graag waardevolle bestuurservaring opdoen binnen een dynamisch jongerennetwerk? Heb je affiniteit met cijfers en denk je graag na over nieuwe verdienmodellen? Vind je dat een solide financiële basis essentieel is voor het succes van een jongerenbeweging? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit zijn wij

Het Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationaal netwerk van jonge voedsel veranderaars uit diverse sectoren van het voedselsysteem. Samen werken we aan veranderingen in de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd, verkocht en geconsumeerd. SFYN heeft op het kantoor in Rotterdam drie toppers in vaste dienst, een full-time directeur, een full-time academie coördinator en een part-time communicatiemanager. Daarnaast hebben we verspreid over heel Nederland verschillende SFYN afdelingen per regio met ieder zijn eigen bestuur. Het bestuur van SFYN is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SFYN als landelijk netwerk op de lange- en middellange termijn. De komende jaren ligt de focus op het verder uitbouwen en professionaliseren van de organisatie. We hebben een aantal hele mooie stappen gemaakt de afgelopen jaren, waar we nu de vruchten van proeven. Nu is het tijd om door te pakken en om als organisatie naar de voorgrond te treden binnen de transformatie van het voedselsysteem.

Functieomschrijving

Wij zoeken vanaf begin juli een nieuwe penningmeester voor ons bestuur. Als penningmeester bewaak je de financiën van SFYN in lijn met de lange termijn- en middellange termijndoelen. Je werkt nauw samen met SFYN-directeur Maria Geuze en controleert, ondersteunt en adviseert haar.

SFYN is uitgegroeid tot een professionele organisatie en daarbij horen verantwoordelijkheden. We zoeken iemand die de complexiteit van onze beweging begrijpt, het financiële beleid hierop afstemt en beheert. Deze verantwoordelijke rol vereist een hands-on mentaliteit en inzicht in financiële zaken. Ervaring met financieel beleid, begrotingen en verslaglegging is een pluspunt, maar niet noodzakelijk

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor jouw inbreng. Het betreft een vrijwillige functie waarin je veel kunt leren, zowel op bestuurlijk niveau als op persoonlijk vlak. Je bouwt een waardevol netwerk op met gepassioneerde voedselverbeteraars en ziet snel resultaat van je inzet. Daarnaast word je regelmatig verwend met heerlijk eten. Ben je nieuwsgierig en enthousiast om deze uitdaging aan te gaan? En vind je het leuk om op strategisch niveau mee te denken over de groei van onze beweging? Dan zoeken wij jou!

Wie wij zoeken

Jij bent een gemotiveerde penningmeester die zich naast het voedselsysteem van de toekomst ook graag bezighoudt met de volgende taken:

  • Het bewaken en monitoren van de financiële positie van de vereniging.
  • Het opstellen van een financieel meerjarenplan.
  • Het opstellen van de jaarbegroting, inclusief het controleren van begrotingen voor SFYN-projecten en het integreren ervan in de totale begroting.
  • Toezicht houden op het financiële beleid.
  • Het periodiek rapporteren van de financiële stand van zaken aan het bestuur, het kantoor en de leden.
  • Het communiceren van financiële informatie tijdens de halfjaarlijkse ALV.
  • Een proactieve en flexibele inzet tonen en goed kunnen samenwerken in een team.
  • Fungeren als contactpersoon voor de Kascommissie.
  • Het verkennen en integreren van nieuwe verdienmodellen.

Tijdsinvestering

Wij verwachten dat je initiatief toont en het leuk vindt om aanwezig te zijn bij SFYN-evenementen. Je tijdsinvestering zal gemiddeld 6 tot 8 uur per week bedragen. Het bestuur vergadert eens per twee weken, afwisselend op maandag- en woensdagavond. Daarnaast zul je regelmatig afspreken met de directeur. Verder zijn er gedurende de academie en daarbuiten volop boeiende evenementen waar we graag ook als bestuur goed vertegenwoordigd zijn, dit valt binnen de 6 tot 8 uur aan tijdsinvestering.

Wil jij een belangrijke schakel zijn in onze voedselketen?

Stuur dan vóór 31 aug je CV en motivatiebrief, of een andere creatieve manier waarop je ons wilt overtuigen (bijvoorbeeld een video, gedicht, PowerPoint-presentatie, enzovoort), naar onze voorzitter, Ruben Smolders (voorzitter@sfyn.nl). Als je nieuwsgierig bent en vragen hebt over de vacature of SFYN neem dan vooral ook even contact op met Ruben.

📸 Kester Scholten

Download PDF

Jul 14, 2023 3:17 PM