Terug naar NIeuWS

SFYN UTRECHT

SFYN FAVORIETEN: ROUTE NOORD-WEST

Gepost:
9.13.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN UTRECHT

Als onderdeel van onze SFYN Favorieten Kaart, heeft ons team een aantal routes uitgestippeld om zo Utrecht (beter) te leren kennen. Verwen jezelf met een heerlijke brunch of lekkere borrel in een van onze te gekke buurten. De route Noord-West neemt je mee door Ondiep, Pijlsweerd en Tuinwijk. Gegarandeerd lekker smullen!

De SFYN Favorieten Kaart is een audiotour die je langs de lekkerste ondernemingen van Utrecht begeleidt! Het bestaat uit een podcast met audiofragmenten van ondernemers die vertellen over hun dromen, onderneming en de voedselindustrie. Beluister deze op locatie of van te voren als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van een lekkere plek om eten te halen! Wij hebben een kaart gemaakt die je een overzicht geeft van waar alle spots te vinden zijn én hebben deze ook ingevoerd in een Google Maps zodat jullie hier makkelijk naartoe kunnen navigeren.

Hoe werkt de SFYN Favorieten Kaart?
1. Kies een onderneming uit of ga voor een van onze routes, bijvoorbeeld Oost
2. Download de kaart hier: SFYN FAVORIETEN KAART
3. Open onze Google Maps voor exacte locaties en navigatie
4. Open de Spotify podcast met de audiofragmenten
5. Luister ondertussen naar de favoriete tunes van de ondernemers en ons team!

#3 Mesjokke bij Familie van Rijk
Pak je oortjes en koptelefoon er maar bij en begin je tocht door Utrecht bij de heerlijke eetwinkel Familie van Rijk. Dit is een van de vele verkooppunten van Mesjokke chocolade en tevens een geliefde plek omdat je hier ontzettend veel lekkere Utrechtse producten onder één dak vindt! Pak de podcast er maar bij en luister naar aflevering 3, heb je al trek? Naast Mesjokke hebben ze ook de verslavende verse noten van de Notenwinkel Zeist en suuuuper lekkere kazen uit de omgeving. Dit is dus de ideale plek om alvast wat lekkers te kopen voor morgenavond, voor jezelf of als cadeau aan een ander! Wist je trouwens dat je hier ook een heerlijke koffie en verse broodjes kunt bestellen?

#33 GYS
Iets verderop richting de Singel kun je bij deze stop 100% biologisch, vegetarisch (of veganistisch) eten. Lekker uitgeslapen en ben je de tour wat later op de dag begonnen? Niet getreurd! GYS serveert tot 17u nog ontbijt. Je kunt hier gerust een paar uurtjes blijven zitten, zoek een lekker plekje uit en sla gerust een boekje open!

#12 Odin
Heb je nog wat boodschappen nodig voor later deze week? Loop dan zeker even binnen bij Odin op hun locatie in Noord (onze Google Maps kaart laat beide locaties zien). Bij deze biologische voedselcoöperatie weet je zeker dat jouw besteding ten gunste komt van de producent, en dat het eten op jouw bord een zo kort mogelijke keten heeft doorreist!

#41 Het Muzieklokaal
Als je klaar bent voor wat meer entertainment, is het tijd om een kijkje te gaan nemen bij het Muzieklokaal. Aan de rand van de Singel kan je deze toffe locatie vinden, compleet met waterterras en al! Hier komen heerlijke klanken en smaken samen en is iedereen welkom. Dat voel je meteen als je binnenkomt! In het zonnetje kun je genieten van je eten én van #41 op de podcast. Hierin vertelt Sanne meer over Het Muzieklokaal. Wist je trouwens dat met alles wat je hier eet en drinkt, draag je bij aan de wekelijkse live concerten. De hoofdgerechten zijn slechts 14,95 euro, dus schuif aan en eet een hapje mee!

#6 Soy
Tijd over of nog niet klaar om naar huis te gaan? Wandel dan door het mooie Tuinwijk of via het Griftpark naar Soy, een Aziatisch-vegetarisch restaurant aan de rand van Tuinwijk en Overvecht. Haal hier een heerlijke maaltijd voor thuis of in het park. Let op: cash only.

*Disclaimer* gezien de huidige omstandigheden raden wij aan van te voren na te gaan of de locaties open zijn voor take-away of bezoeken.

PS: Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer doet? Volg SFYN Utrecht of Facebook of Instagram! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Tekst // Marleen Kleijn
Afbeelding // Daniela Schoorl
Concept & tekening kaart // Daniela Schoorl

Download PDF

Sep 13, 2021 10:20 AM