Stationsplein Utrecht, lopende mensen, gebouwen
Terug naar NIeuWS

SFYN UTRECHT

Wat te doen in de Domstad - Februari

Gepost:
2.7.2022
Locatie:
Heading
Door:
SFYN UTRECHT

Wat te doen in de Domstad

Het is alweer februari, een maand waarbij je zeker niet hoeft stil te zitten! Trek je muts uit de kast, doe je warme jas aan, ga er op uit en waan je door de sfeervolle verlichte domstad! SFYN heeft een paar tips om ook deze maand de stad zo gezellig en veilig te kunnen beleven.


Warme chocomelk wandeling

Even klaar met binnen zitten en zin in een verwarmende wandeltocht? Loop door de gezellige straatjes van Utrecht en geniet tussendoor van een heerlijke warme chocomelk. ‘s Avonds kun je verder slenteren rond Utrecht centraal om de lichtexpositie ‘I light U’ te bewonderen. Deze expositie is bedoeld als inspiratie en rust voor de miljoenen mensen die hier wekelijks de weg naar hun werk, huis, familie of vrienden banen.

Persoonlijke aanrader: geniet bij Tijm van de vegan coconut chocomelk!


Nog niet uitgewandeld en zin om wat te leren?

Doe je oortjes in en luister naar ‘De wilde wandelpodcast’! Waarom is wandelen een filosofische activiteit? En valt er nog wilde natuur te ontdekken in de stad? De botanische filosoof Norbert Peeters neemt je mee op avontuur. De wandeltocht duurt een halfuurtje en begint en eindigt op het Domplein. Het brengt je vervolgens langs het Zocherpark, de Oude Hortus en het water van de Nieuwegracht.

Download hier de wandelroute: https://www.sg.uu.nl/sites/default/files/attachments/route-nl.pdf

Kaasfeestje!

Verras jezelf of een ander met de kaasborrelbox van de Kaasbar uit hartje Utrecht! In het pakket zitten vier Hollandse kazen; de Alphenaer Geitenbrie, Le Petit Doruvael, Boeren mulder ‘vergeten’ kaas en Brabants blauw. Bij deze box worden ook crackers, gezouten amandelen en een flesje aceto balsamico toegevoegd! Je kunt het ook cadeau doen aan je lieftallige vriend of vriendin, bijvoorbeeld voor een lekkere borrel op Valentijnsdag ;) Ook past het kaasplankje door de brievenbus!


Verse seizoensgerechten zo op de stoep 

Is jouw kookinspiratie op en heb jij zin in een verse gezonde maaltijd? Via de website Uitgekookt zet jij zo een overheerlijke seizoensgebonden maaltijd op tafel! Elke week kun je weer kiezen uit een assortiment van twintig nieuwe seizoensgerechten. Het gaat van een heerlijke oer Hollandse stamppot, Griekse moussaka tot een kruidige vegetarische kipkerrie! De chefkoks maken de gerechten met verse lokale ingrediënten en zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes. Je kunt de gerechten verder uitkiezen en bepalen wanneer de bezorger voor jouw deur staat !


Eet Mee Come & Eat: leer nieuwe mensen kennen en verras ze met jouw kookkunsten 

Lijkt het je leuk om mensen van andere achtergronden/culturen mee te nemen in jouw enthousiasme over eten? Eet mee Come & Eat in Utrecht is een initiatief, waarbij je als inwoner van de Domstad een groepje mensen uit de Utrechtse vluchtelingen noodopvang kunt uitnodigen voor etentje bij jou thuis! Voor hen is het een eerste kennismaking met Nederlanders en hun cultuur. Zo kun je worden gematcht aan een mix van mensen, van gezin tot student tot pensionado. Zo’n etentje kan een bijzondere en leuke manier zijn om het plezier van eten met elkaar te delen.

Mee doen? Voor meer informatie en aanmelden kijk je hier: https://www.eetmee.nl/come-and-eat/


Geniet van Rollies: snoep van gedroogd fruit 

Fruit krijgt bij de Koprol een tweede kans! Bij de Koprol in Utrecht maken ze rollies: ‘snoep’ bestaande uit 100% gedroogd fruit dat anders in de verbrandingsoven zou zijn beland. Ze zijn afhankelijk van het fruit dat ze krijgen uit hun netwerk wat zorgt voor creatieve en feestelijke combinaties. Het eten van de Rollies heeft een positieve impact op het voedselsysteem en ook zeker op jou :) Een doosje Rollies kan je reserveren via de crowdfunding & hou de socials in de gaten waar je deze lekkernijen kunt proeven !

Link: https://instagram.com/koprolinutrecht

Tekst: Floor Alta

Beeld: Alex Dudar

Download PDF

Feb 7, 2022 10:33 AM