Een foto van panden aan de gracht en een brug over de gracht. Het is schemerig en er branden gezelllig lichtjes.
Terug naar NIeuWS

SFYN UTRECHT

Wat te doen in de Domstad - December

Gepost:
12.3.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN UTRECHT

Ondergetekende schreef de Wat te doen in de Domstad van januari 2021 dus het lijkt mij meer dan passend om ook de laatste editie van dit jaar te schrijven! December is de maand van gezelligheid. En dat gaat jullie ook dit jaar goed lukken. Skip de winterdip en blijf lekker veel wandelen, eten en goede boeken lezen. SFYN geeft je een paar tips om de laatste maand van het jaar gezellig en veilig door te komen. 

Walking Food Café Utrecht 9 december

Op 9 december gaan we om 19:30 een walking food café houden! Met een groepje mensen, waarvan jij er één kan zijn, wandelen we een uurtje samen door de stad en gaan we met elkaar in gesprek over een leuk thema. Deze keer zal dat de vegan keuken zijn. Is dat wel een duurzamere keuken? Zin om hier met elkaar over te kletsen en SFYN wat beter te leren kennen? Stuur dan een mailtje naar productie.utrecht@sfyn.nl. Ontmoet ons onder de Dom en vergeet niet je eigen thermoskan mee te nemen! 😊  

Gezocht: kerstpakket

Nog op zoek naar een leuk kerstpakket? Locals Utrecht (de winkel aan de Vismarkt), Verspillingisverukkelijk en Made Utrecht maken dit jaar allemaal lekkere pakketten waar je vast heel veel mensen blij mee gaat maken!

Wandel met een vriend, steun de horeca

Super leuk dat een aantal van jullie zondag 21 november mee waren met de SFYN Utrecht wandeling! Gemist? Niet getreurd. Je kan voordat we een volgende editie organiseren in december ook lekker zelf op pad. 

Check de kaart, pak het paard (van Sinterklaas ) of kom te voet. Super als je ook nog een vriend ontmoet. Luister alle interviews via Spotify erbij. Laat je verleiden door good, clean & fair lekkernij. 

Denk aan onze 7 pijlers bij het kerstdiner

Kerst draait om vele dingen. En bij veel mensen is lekker eten, zeker één van die dingen. En voor het Slow Food Youth Network absoluut ook! Lekker eten met oog voor mens, milieu en dier. Nee, dat betekent niet smaakloos peulvruchten kauwen maar gevarieerd en bewust koken en eten. Ben jij al bekend met de 7 pijlers die wij als SFYN proberen na te streven? Kijk eens of je dit jaar bij één van de kerstdiners wat extra aandacht aan onze pijlers kan geven. 

  1. Volg het seizoen
  2. Voorkom verspilling
  3. Bereid met aandacht
  4. Eet minder en/of beter vlees
  5. Betaal een eerlijke prijs
  6. Kies lokaal
  7. Koop schoon


Leuk om te delen 

Last but zeker not least. Want gegarandeerd blije gedachten! Kennen jullie de Instagram pagina dogs_infood al? We beloven je dat je na het zien van deze pagina zowel honger hebt als dat je een hond op straat wilt gaan knuffelen. 

Weer genoeg om te bestellen en bekijken deze maand.. We zijn benieuwd naar jouw projecten! Tag ons op Instagram @sfyn_utrecht of laat het ons weten. Happy new year!

Tekst // Mel van der Zwaag

Beeld // Maxim Hopman 

Download PDF

Dec 3, 2021 9:39 AM