WORLD DISCO SOUP DAY

Gepost:
9.10.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Jaarlijks viert het internationale Slow Food Youth Network (SFYN) World Disco Soup Day (WDSD). Op deze dag vragen jongeren wereldwijd aandacht voor voedselverspilling. SFYN doet dit door foodwaste te verzamelen en om te toveren tot smakelijke soep. Op deze manier laten we proeven hoe goed dit voedsel nog smaakt en laten we zien dat iedereen kan bijdragen aan het aanpakken van voedselverspilling.

Voor het organiseren van een Disco Soup-event gaat een groep vrijwilligers aan de slag om in hun buurt voedsel te verzamelen dat prima te eten is, maar door bijvoorbeeld een afwijkende vorm anders verspild zou worden. Boeren en (super)markten doneren dit voedsel, waarvan soep wordt gemaakt. Disco Soup verbindt jong en oud, consumenten, chefs en producenten om samen voedselverspilling aan te pakken. Dat doen we in de vorm van een feest waarbij muziek wordt gedraaid en de soep wordt uitgedeeld aan de gasten. Op deze manier vieren we het redden van voedsel en creëren we bewustzijn rondom voedselverspilling.

In 2018 organiseerde SFYN ruim 100 Disco Soups in 50 landen, verspreid over vijf continenten. 20.000 kg voedsel werd omgetoverd tot 40.000 maaltijden voor 20.000 bezoekers.

Bekijk ook World Disco Soup Day op Instagram

Download PDF

Sep 10, 2021 12:28 PM