EVEN VOORSTELLEN: 3 NIEUWE BESTUURSLEDEN!

Gepost:
12.20.2023
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

SFYN heeft 3 nieuwe bestuursleden! Ze stellen voor aan het netwerk:

Bente Roelofs, bestuurslid Academie

“Hallo allemaal! Ik ben Bente, 28 en woon in het mooie Den Haag. Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in voedsel, waardoor ik er ook mijn beroep van heb gemaakt. Met mijn werk zorg ik ervoor dat bijna alle AGF bij de AH met de beste kwaliteit en smaak bij jullie op het bord komt, waarbij de teler centraal staat. Nadat ik zelf de academie heb gedaan, heeft SFYN mij gegrepen! Hoe leuk is het dat ik dit jaar dan ook een steentje kan bijdragen aan de academie van 2024 om mensen net zo geïnspireerd weg te laten gaan als ik. Daarnaast zal ik mij, samen met Luca, bezig houden met Terra Madre - het grootste Slow Food evenement ter wereld in Italië. Via die weg hoop ik nog meer mensen te prikkelen om anders naar hun bord te kijken en te zorgen voor nog meer kruisbestuiving tussen mooie mensen met een visie. Naast eten, maken en consumeren, vind je mij vaak met de voeten in het zand om te sporten en volg ik een cursus om imker te worden. Zo probeer ik ook op kleine schaal bij te dragen aan de biodiversiteit!”

Luca Pizzolo, penningmeester

“Ciao! Luca Pizzolo hier, een Belgische Italiaan van 31, die 7 jaar geleden in Amsterdam is neergestreken. Als zoon van een Siciliaanse chef heb ik het belang van lekker eten én van goede producten letterlijk met de paplepel binnengekregen. Ik ben ervan overtuigd dat voedselconsumptie een politieke & sociale keuze kan zijn en je in feite elke dag als consument kan stemmen voor een betere wereld. Vanuit die overtuiging wil ik een meer actieve rol spelen richting een duurzamere toekomst.

Door een uit de hand gelopen coronahobby, die resulteerde in Limonosso, kwam ik een jaar geleden in contact met SFYN. Nu, teruggekomen van een wereldreis, ga ik als penningmeester aan de slag voor SFYN. Mijn doel is om te zorgen dat er een goed financieel fundament komt te staan waardoor SFYN zich kan focussen op haar missie en nog meer impact kan maken in het voedselsysteem. Daarnaast lijkt het me leuk om mensen een handreiking te bieden hoe ze met hun consumptiegedrag duurzamere keuzes kunnen maken, zonder daarbij in te boeten op smaak, kwaliteit of veel duurder uit te komen.

In het dagelijkse leven ben ik verder nog data analist bij Sanquin, waarbij ik help om de logistieke processen achter de bloedcollectie te optimaliseren. Ook houd ik enorm van broodbakken en deel ik je graag een stukje van mijn zuurdesemstarter of al mijn tips & tricks om een heerlijk krokant en smaakvol brood te bakken!”

Maxime Zadel, bestuurslid fondsenwerving

“Ik ben Maxime, en woon in Amsterdam. Als chefkok van een wildplukrestaurant en opgeleid in de Israëlische en Japanse keuken kan je wel stellen dat ik dol op voedsel ben! Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met zeer gezond voedsel, wat enorm van pas kwam tijdens mijn jaren bij de dansacademie. Voedsel heeft niet alleen impact op onze gezondheid maar ook op onze omgeving, onze aarde en onze politiek.

Ook zit ik in het bestuur van NJR dat zich richt op biodiversiteit en voedselsystemen. We proberen hier de brug te slaan tussen Nederlandse jongeren en de (inter)nationale politiek. Ik hoop dat ik bij SFYN in mijn rol als fondsenwerver een stabiele financiële inkomensstroom kan genereren zodat het bewustzijn over onze huidige voedselproblematiek kan worden vergroot. Vanuit hier kunnen we samen tot oplossingen en actie komen, zowel lokaal als internationaal.

Verder ben ik liefhebster van bikepacken, leer ik Yiddish (tof!), volg ik een cursus edelsmeden, geef ik mindfulness trainingen en ben ik daktuinhovenier in opleiding. Ik werk in de nonprofit sector en pas het principe van effectief altruïsme toe. Ik ben altijd in voor een avontuur en sta te popelen om nieuwe voedselveranderaars te ontmoeten!”

Download PDF

Dec 20, 2023 10:02 AM