HET SUCCESVERHAAL VAN BART & SEBASTIAAN

Gepost:
9.10.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Tijdens de SFYN Academie leer je veel bijzondere mensen kennen. Je ontmoet tegenpolen en gelijkgestemden. Je wordt, hoe dan ook, uitgedaagd om anders na te denken over bestaande systemen en open te staan voor nieuwe perspectieven.

Bovendien is de SFYN Academie een katalysator voor succesvolle samenwerkingen en mooie mijlpalen. Wekelijks delen wij succesverhalen van twee oud deelnemers. Deze week in de spotlights: Bart Grobben & Sebastiaan van Lunteren.

Wie ben je en wat doe je?
Bart is boer en ondernemer (De Nieuwe Melkboer). Hij experimenteert oa. samen met zijn broer (Tom Grobben) met het verbouwen van soja op het bedrijf van hun ouders.

Sebastiaan werkte als technoloog bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), maar is ook mede-oprichter van De Nieuwe Melkboer.

Wat is jullie succesverhaal?
“Bart experimenteerde al langer samen met zijn broer met het verbouwen van soja en ik wilde graag een nieuwe onderneming starten. Na de academie spraken we een aantal keer af en besloten we samen met Tom en Camila De Nieuwe Melkboer op te richten. Met deze start-up richten we ons op korte ketens van zuivel alternatieven. Door zelf soja te verbouwen en de verwerking ook in Nederland te doen is het gelukt om een lokale keten op te zetten. Het eerste product, een sojadrink, is al gelanceerd!

Het was een jaar lang zwoegen, maar het is nu gelukt een verdienmodel te bepalen, een merk neer te zetten en financiering binnen te halen. We hebben onverwachts veel media-aandacht gehad. Een eerste prototype hebben we gemaakt met behulp van een andere SFYN Academie alumnus Dennis Favier van Firma Vier.”

“Het was een jaar lang zwoegen, maar het is nu gelukt een verdienmodel te bepalen en een merk neer te zetten” – Sebastiaan

Praktische informatie

De SFYN Academie is een project van Slow Food Youth Network Nederland. De elfde editie start in januari 2020 en wordt georganiseerd door Arjanne Bode. Het lesprogramma duurt een half jaar en bestaat uit een openingsweekend, zes themadagen, een reis en een praktische case. Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud, hebben een vurige passie voor voedsel en studeren of zijn werkzaam in de voedselketen, in de breedste zin van het woord. Aanmelden kan tot en met uiterlijk 1 november 2019 om 12:00, bekijk alle voorwaarden op www.sfyn.nl/academie.


Download PDF

Sep 10, 2021 2:10 PM