VACATURE: SFYN zoekt nieuwe penningmeester

Gepost:
5.3.2022
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Vrijwillige functie 

Zet jij je graag in voor een beter en eerlijker voedselsysteem? Doe jij graag bestuurservaring op in een dynamisch jongerennetwerk? Heb jij gevoel voor cijfers en denk je graag na over nieuwe verdienmodellen? Vind je dat de financiën een essentiële basis zijn voor een succesvolle jongerenbeweging? Dan zoeken wij jou!

Dit zijn wij

Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationaal netwerk van jonge veranderaars uit alle windrichtingen van het voedselsysteem. Boeren, tuinders, koks, vissers, producenten en consumenten die samen veranderingen in gang zetten in de manier waarop ons voedsel wordt gemaakt, verkocht en opgegeten. Wij zijn een vereniging met afdelingen door heel Nederland en een hoofdkantoor dat wordt geleid door een directeur (fulltime). Het bestuur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SFYN als landelijk netwerk op de lange- en middellange termijn. De focus van dit jaar ligt op het opnieuw organiseren van een succesvolle SFYN Academie, activiteiten voor ons netwerk en de duurzaamheid van de organisatie op lange termijn. 

Functieomschrijving

Wij zijn per begin juli op zoek naar een nieuwe penningmeester voor ons bestuur. Voor de ontwikkeling van SFYN op de lange- en middellange termijn bewaakt de penningmeester de financiën van SFYN. Je werkt hierbij nauw samen met de SFYN directeur en controleert, ondersteunt en adviseert hem/haar. 

SFYN is uitgegroeid tot een professionele organisatie en daarbij hoordende verantwoordelijkheden. We zoeken iemand die de complexiteit van onze beweging kan overzien, daar het financiële beleid op afstemt en in goede banen leidt. Een verantwoordelijke rol waar een aanpakkersmentaliteit mét inzicht van financiële zaken een must is. Ervaring met het maken van financieel beleid, begroting en verslaglegging zou uiteraard een goede toevoeging zijn, maar is niet noodzakelijk. 

Wat brengt het jou?

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng. Het betreft een vrijwillige functie waar je veel voor terugkrijgt: een mooie portie bestuurservaring en persoonlijke ontwikkeling, een rijk netwerk van gepassioneerde voedselverbeteraars, je ziet snel resultaat van je acties en krijgt daarnaast regelmatig een goed gevuld bord met heerlijk eten. Ben je nieuwsgierig en enthousiast om deze zaken op te pakken? En vind je het leuk om op strategisch niveau mee te denken over het verder brengen van de beweging? Dan zoeken wij jou!

Wie wij zoeken

Jij bent een gemotiveerde penningmeester, die zich naast het voedselsysteem van de toekomst, ook druk wil maken over de volgende zaken en taken:

  • Het determineren en monitoren van de financiële positie van de vereniging
  • Uitwerken van een meerjarig financieel plan
  • Opstellen van de jaarbegroting, inclusief het controleren van de begrotingen voor SFYN – projecten en deze integraal onderdeel laten zijn van de totale begroting
  • Toezicht houden op het financiële beleid
  • Periodieke financiële verslaglegging aan bestuur, kantoor en de leden
  • Communicatief vaardig om de vereniging en haar leden helder inzicht te kunnen geven in de financiën tijdens de halfjaarlijkse ALV’s
  • Proactief en flexibel inzetbaar én een team player
  • Contactpersoon van de Kascommissie
  • Het integreren van nieuwe verdienmodellen

Tijdsinvestering

Wij verwachten dat je eigen initiatief toont en het leuk vindt om bij evenementen van SFYN aanwezig te zijn. Per week zal je tijdsinvestering neerkomen op ongeveer 6 tot 8 uur. Het bestuur vergadert eens in de twee weken, afwisselend op maandag- en woensdagavond. Daarnaast zul je frequent met de directeur afspreken. 

Word jij een belangrijke schakel in onze voedselketen? 

Stuur dan je CV en motivatiebrief, of iets anders waarmee je ons denkt te overtuigen (filmpje, gedicht, PowerPoint presentatie, etc.), voor 1 juni naar onze voorzitter, Robin Haakmat (voorzitter@sfyn.nl). Als je vragen hebt kun je contact opnemen met onze huidige penningmeester Sem (penningmeester@sfyn.nl). 

Download PDF

May 3, 2022 12:21 PM