Terug naar NIeuWS

SFYN Utrecht

Een avond vol kebab, vegan brie en nieuwe inzichten

Gepost:
12.28.2022
Locatie:
Heading
Door:
SFYN Utrecht

Supermarkten hebben schappen vol liggen met vleesvervangers in alle soorten en maten. Heb jij enig idee hoe die gemaakt worden? SFYN Utrecht zocht het uit.

29 november druppelden er langzaam zo'n 70 mensen bij Karma Kebab in Utrecht binnen om met een welkomsthapje in de mond meer te horen over het mysterie achter die alternatieven. Er werd dus niet alleen gepraat en geluisterd, maar ook veel gegeten.

Karma Kebab vertelde als eerst over hun visie om funky food de wereld in te brengen op een duurzame en diervriendelijke manier, en hoe zij in Utrecht terecht zijn gekomen. Daarop volgde RESPECTFarms die het publiek liet dromen over een mogelijke toekomst zonder vlees. met een kort filmpje over kweekvlees. Ook Fervena wist iedereen te enthousiasmeren voor de heerlijke veganistische kaasjes, die het niet alleen goed doen om een studentenborrel, maar ook juist bij ouderen ervoor kan zorgen dat zij voedingsstoffen binnen krijgen die ze vaak missen in hun eetpatroon. Als laatste kwam Caldic aan het woord, om meer te vertellen over de productie van vleesvervangers. Uiteindelijk wist iedereen alle stappen van het proces om uiteindelijk tot een vega burger of visstick te komen!

Met een ton aan nieuwe informatie sloot iedereen af met een drankje, om daarna ’s avonds in bed te piekeren hoe ze die vegan brie eens kunnen gebruiken in hun kerstdiner. 

Wil jij ook bij zo'n interessante en heerlijke avond aanwezig zijn? Houd de Instagram van SFYN in de gaten en wie weet zien we je in het nieuwe jaar!

Download PDF

Dec 21, 2022 12:23 PM