ONTMOET HET NIEUWE SFYN NL BESTUUR

Gepost:
12.28.2022
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Tijdens de ALV op 27 oktober zijn de nieuwe bestuursleden van SFYN officieel ingeslagen. Naast Robin en Emilie zijn nu ook Ruben, Wout, Willemijn en Fleur onderdeel geworden van het bestuur. Dat betekent helaas ook afscheid van twee toppers, Gwen en Sem! Ontzettend bedankt voor jullie inzet namens het hele netwerk.

Het nieuwe bestuur heeft ontzettend veel zin om de komende tijd SFYN Nederland verder te brengen en ons netwerk van jonge voedselveranderaars te versterken. Met veel plezier stellen ze zichzelf voor!

Ruben Smolders - Penningmeester

Na mijn afstuderen in Metropolitan Analysis, Design and Engineering en een inspirerende trip naar Terra Madre weet ik nu al dat het de juiste keuze was om te solliciteren voor het SFYN bestuur. Als penningmeester ga ik ervoor zorgen dat SFYN Nederland nu én in de toekomst een belangrijke plek inneemt in de voedseltransitie en financieel gezond blijft. Ik wil ook verdere verdienmodellen uit te bouwen om nog meer SFYN'ers de kans te bieden zich te ontplooien! Gelukkig staan er nu al een hele hoop toffe evenementen en ontmoetingen op de planning waar ik enorm naar uitkijk.

Op persoonlijk vlak krijg ik veel energie van mijn vrienden. Ik voetbal in een vriendenteam en doe daarnaast ook aan boksen. Verder sta ik altijd open voor restaurantsuggesties en ben ik regelmatig te vinden op het terras in Amsterdam of Den Haag. Tot snel!

Fleur Ravelli - Algemeen bestuurslid

Met veel enthousiasme ben ik gestart als Algemeen bestuurslid bij SFYN. Ik merk dat mijn aandacht wordt getrokken naar het verbeteren van het voedselsysteem: hoe kan ik daar mijn bijdrage aan leveren? Het wordt mij vooral steeds duidelijker dat het in je eentje lastig is je stem te laten horen. Krachten bundelen is dus key, zoals SFYN dat zo mooi doet! Zelf ben ik hard bezig om mijn eigen voedselproduct in de markt te zetten: Wims Wafels, dé hartige aardappelwafel. Ontstaan uit het aardappeloverschot tijdens de coronaperiode, en nu focussen we ons op de directe relatie met de boer.

Daarnaast werk ik als accountmanager bij Noise, een Digital Agency waar ik dagelijks samenwerk met een grote supermarktketen. Ik woon in Amsterdam met mijn vriend, waar we graag varen en borrelen op het water met onze vrienden! 

Willemijn van der Elst - Algemeen bestuurslid

De aankomende tijd zal ik mij met veel enthousiasme gaan inzetten als algemeen bestuurslid bij SFYN.  Bij SFYN kan ik actief bijdragen aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem en samenwerken met een team vol mede-enthousiastelingen. In mijn dagelijkse leven werk ik als trainee in de Supply Chain bij Nestlé, waar ik drie jaar lang verschillende rollen vervul. Hier werk ik aan projecten over verschillende soorten voeding, van babyvoeding tot plantaardige vleesvervangers. De voedingsindustrie vind ik interessant omdat er gewerkt wordt aan tastbare producten, die iedere dag een bijdrage leveren aan het leven van velen wereldwijd!

Naast werk en SFYN hou ik van verschillende sporten, zo probeer ik mijn tijd te verdelen tussen hockeyen, hardlopen, zwemmen, tennis en (coronahobby) wielrennen. Last but not least: je kunt me vaak in de keuken vinden, de Aziatische keuken en Mezze zijn mijn favorieten. Uit eten gaan behoort ook zeker tot mijn grootste hobbies, gelukkig is Amsterdam daar een topstad voor!

Wout Bierens - Algemeen bestuurslid

Als algemeen bestuurslid kijk ik er erg naar uit om met voedselveranderaars binnen en buiten het netwerk samen te werken aan een duurzamer voedselsysteem. In het dagelijks leven werk ik als Account-projectmanager bij Food Hub waarbij ik klanten verder help in hun ambities om te werken aan de transitie richting een duurzamer voedselsysteem. Vanuit Food Hub werk ik al langer samen met SFYN, maar ik ben nu heel blij dat ik binnen SFYN een rol kan vervullen. 

Als ik niet aan het werk ben duik ik graag de keuken in om voor vrienden en familie te koken, zoek ik elke maand naar een nieuwe ‘food surprise’ en kickboks ik om de kilo’s in bedwang te houden. 

Robin Haakmat - Voorzitter

Met veel plezier en enthousiasme ben alweer 1,5 jaar de voorzitter van het SFYN bestuur. Ik ben ontzettend trots dat we als team SFYN in coronatijd er toch in geslaagd zijn om mensen binnen ons fantastische netwerk van voedselveranderaars bij elkaar te brengen, activiteiten te organiseren en SFYN financieel gezond te houden. Ik kijk er naar uit om met een grotendeels nieuw bestuur er samen voor te zorgen dat SFYN nu en in de toekomst een belangrijke plek in de voedseltransitie aanneemt. 

Ik ben al zo’n 7 jaar werkzaam als Sr. Productontwikkelaar bij Vivera. Met mijn studie achtergrond in Food Technology ben ik dagelijks bezig met de ontwikkeling van plantaardige vleesvervangers en probeer ik consumenten te inspireren om vaker plantaardig te eten. Ik woon met mijn vriendin in Almelo en vind ik het leuk om te koken reizen en tennissen. Mijn favoriete gerecht is het familierecept voor roti. Daar mag je me ‘s nachts voor wakker maken! :)

Emilie Funken - Secretaris

Al anderhalf jaar ben ik trots de secretaris van SFYN. Me aansluiten bij dit netwerk heeft mij al heel veel gebracht. Veel nieuwe voedselveranderaars in mijn netwerk, leerzame momenten met het bestuur en kantoor van SFYN, inspiratie uit de vele bezoeken die we samen doen en natuurlijk heel veel lekker eten. Mijn passie voor het verbeteren van het voedselsysteem kan ik hier dus helemaal kwijt. Dat doe ik ook in mijn werk bij Brave New Food, waar ik grote, gevestigde voedselbedrijven verbindt met innovatieve startups. We kunnen allemaal van elkaar leren, wat heel belangrijk is omdat we samen ons systeem moeten verbeteren. 

"Wat een fijn, dynamisch nieuw team! Ieder heel verschillend maar met allemaal zo veel waardevolle kennis over verschillende thema’s en allemaal vol positieve energie. Ik kan niet wachten om samen nog meer impact te gaan maken"

- Maria, directeur van SFYN

Wil je in contact komen met één van onze bestuursleden? Mail dan naar info@sfyn.nl.

Foto: Robin Butter

Download PDF

Oct 27, 2022 12:03 PM