Slow Food Youth Network Nederland zoekt nieuwe secretaris!

Gepost:
5.24.2023
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Vrijwillige functie

Wil jij je inzetten voor een beter en eerlijker voedselsysteem? Doe jij graag bestuurservaring op in een dynamische jongerenbeweging? Ken je het SFYN NL netwerk en ben je een kei in communiceren en motiveren? Dan ben jij misschien wel per 1 maart 2023 onze nieuwe secretaris en word je onderdeel van Team SFYN!

Eerst even over ons

Slow Food Youth Network (SFYN) is een internationaal netwerk van jonge veranderaars uit alle windrichtingen van het voedselsysteem. Boeren, tuinders, koks, vissers, producenten en consumenten die samen veranderingen in gang zetten in de manier waarop ons voedsel wordt gemaakt, verkocht en opgegeten. Als onderdeel van de internationale Slow Food beweging zetten wij ons in voor ‘good, clean & fair food’. Over de hele wereld verspreid zijn er in totaal 250 SFYN communities in meer dan 80 landen en het netwerk groeit! In Nederland bestaat SFYN sinds 2009. Wij zijn een vereniging met afdelingen door heel Nederland en een hoofdkantoor in Rotterdam dat wordt geleid door een directeur (fulltime). Het bestuur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SFYN als landelijke beweging op de lange- en middellange termijn. 

Functieomschrijving

We zoeken iemand met een passie voor voedsel die SFYN als beweging wilt ondersteunen en verder brengen. Hierin ben je de rechterhand van de voorzitter. Je weet wat er speelt in het SFYN netwerk en bepaalt samen met de voorzitter welke thema’s worden besproken tijdens bestuursvergaderingen. Je bent pragmatisch en weet denken snel om te zetten in doen. Verder ondersteun je het bestuur door te archiveren, organiseren, motiveren en notuleren. Daarnaast ben je net als de andere bestuursleden verantwoordelijk voor de continuïteit en impact van SFYN. Samen zetten jullie de stip op de horizon en borgen jullie dat de uitvoeringsorganisatie hier naartoe werkt. 

Wat brengt het jou?

Een uitdagende en afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en inbreng in een team met voedsel enthousiastelingen! Inspiratie ten overvloede uit het mooie netwerk waarin jij je beweegt en de kans om bij evenementen binnen en buiten het netwerk aan te haken. Je ziet snel resultaat van je acties en krijgt er naast een goed gevuld bord voedsel ook een dosis bestuurservaring bij. 

Tijdsinvestering

Wij verwachten dat je eigen initiatief toont en het leuk vindt om bij evenementen van SFYN aanwezig te zijn. Per week zal je tijdsinvestering neerkomen op ongeveer 8 uur, die je zelf kan indelen. Dit bestaat onder andere uit de bestuursvergaderingen die één keer in de twee weken plaatsvinden en acties die hieruit voortkomen.

Ben je enthousiast? 

Stuur dan je CV en motivatiebrief, of iets anders waarmee je ons denkt te overtuigen (filmpje, gedicht, PowerPoint presentatie, etc.) voor maandag 13 februari naar onze huidige secretaris, Emilie Funken (secretaris@sfyn.nl). Als je vragen hebt kun je ook contact opnemen met Emilie.

Voor meer informatie over Slow Food Youth Network Nederland: www.sfyn.nl

Download PDF

Jan 2, 2023 6:44 PM