Terug naar NIeuWS

SFYN UTRECHT

SFYN FAVORIETEN: ROUTE ZUID-WEST

Gepost:
3.23.2022
Locatie:
Heading
Door:
SFYN UTRECHT

Als onderdeel van onze SFYN Favorieten Kaart, heeft ons team een aantal routes uitgestippeld om zo Utrecht (beter) te leren kennen. Verwen jezelf met een heerlijke brunch of lekkere borrel in een van onze te gekke buurten. Deze route neemt je mee door Zuid-West Utrecht waarin je begint bij de Watervogelenbuurt en via Rotsoord, Welgelegen en Lombok een heerlijke wandeling door de stad maakt. Klaar? Let’s go!

Zet je schrap – dit is een stevige route maar geen paniek, onderweg valt genoeg te smikkelen! Let op: begin en eindpunt is niet hetzelfde! Meer weten over de SFYN Favorieten kaart? Scroll dan even naar het einde van de blog!

#18 Broei
Begin de dag goed met een ontbijtje van Broei. Gelegen aan de Oosterkade, kan je hier de hele dag door vegetarisch eten. Naast een lekkere kaart hebben ze ook een eigen bakkerij. Broei werkt zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en maakt daarnaast ook zelf kombucha en ijsthee. Strijk met je ontbijt neer op hun terras of aan de kade, eet smakelijk!

#20 De Utrechtse Boekenbar
Steek de brug over om naar de Westerkade te gaan, voor al je kook- en creatieve inspiratie zit je bij De Utrechtse Boekenbar wel goed! Terwijl je door de boeken loopt te snuffelen kun je naar het verhaal van eigenaar Tim luisteren via onze podcast. Hierin vertelt hij welke chef’s hij hier het liefst over de vloer zou willen hebben, wat zijn eigen favoriete kookboek is en waarom hij zo van Utrecht houdt. Nog even wakker worden? Dan zit je voor een echt lekkere kop koffie hier ook goed!

#27 Ohøj
Via de wijk Rotsoord loop je naar de Rijnlaan. Nog geen koffie bij je ontbijt gehad – of drink je met alle plezier nog een tweede of derde kop? Dan zit je voor een zorgvuldig bereide espresso en cappuccino bij Ohøj aan het juiste adres. Hier roosteren ze hun eigen bonen en staat de koffie écht centraal. Nadat je cafeïne kick is ingeslagen steek je de Balijebrug over.

#34 Landhuis in de Stad
Houd je van verse thee of kruiden? Stop dan nog even bij de pluktuin naast de Balijebrug. Hier kan je tussen de kruiden op bankjes zitten en uiteraard het een en ander plukken. Klaar? Volg dan de Kanaalweg verder richting de Munt. Aan Park Oog in Al vind je Landhuis in de Stad. Voordat je hier een bezoek aan brengt kun je nog een mooi rondje in het park lopen of langs het water. Landhuis in de Stad is niet alleen een restaurant maar ook een winkel waar lokale producten worden verkocht. Shop hier je boodschappen dus bij elkaar!

#39 Morty’s
Via de Muntbrug loop je Lombok in. Deze straat zit vol met winkels die talloze groente, fruit, kruiden en noten verkopen. Laat je meeslepen door de lekkere geuren in deze levendige straat. Wil jij jezelf even verwennen? Haal dan wat delicatessen op bij Morty’s. Voor kaas en diverse biologische (vlees-) producten zit je hier aan het juiste adres.

#36 Zwamsap
Na al dat shoppen heb je vast wat verfrissing nodig. Haal bij Koffie & Ik op de Vleutenseweg een heerlijke Utrechtse kombucha. Zwamsap wordt namelijk gebrouwen door Imke en Karen hier in Utrecht! Terwijl je geniet van je drankje op het terras of aan tafel kun je via de podcast luisteren naar hoe hun idee om kombucha te brouwen is ontstaan en wat hun wensen zijn voor hun bedrijf.  

Je hebt onderweg natuurlijk al lopen snoepen van je aankopen en hebt eigenlijk wel trek in een biertje. Energie over? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan de Utrechtse Brouwerij Maximus. Liever in de buurt blijven? Verken Lombok dan even verder en sluit je wandeling af met een plantaardige maaltijd bij VanPlanten.

#38 VanPlanten
VanPlanten steunt goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu d.m.v. hun stichting. Ze hebben een menu van de maand en een speciale lunch-op-het-terras menu. Bij het lezen van zowel hun hartige als zoete gerechten loopt het water je al in de mond, mmh!

#31 Brouwerij Maximus
Deze brouwerij heeft een serie vaste bieren én een aantal eigenzinnige serie bieren op blik. Deze kun je op hun terras drinken of mee naar huis nemen. Daarnaast hebben ze ook een proeflokaal en organiseren ze af en toe ook pubquizzen!

*Disclaimer* gezien de huidige omstandigheden raden wij aan van te voren na te gaan of de locaties open zijn voor take-away of bezoeken.

De SFYN Favorieten Kaart is een audiotour die je langs de lekkerste ondernemingen van Utrecht begeleidt! Het bestaat uit een podcast met audiofragmenten van ondernemers die vertellen over hun dromen, onderneming en de voedselindustrie. Beluister deze op locatie of van te voren als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van een lekkere plek om eten te halen! Wij hebben een kaart gemaakt die je een overzicht geeft van waar alle spots te vinden zijn én hebben deze ook ingevoerd in een Google Maps zodat jullie hier makkelijk naartoe kunnen navigeren.

Hoe werkt de SFYN Favorieten Kaart?
1. Kies een onderneming uit of ga voor een van onze routes, bijvoorbeeld Oost of West.
2. Download de kaart hier: SFYN FAVORIETEN KAART
3. Open onze Google Maps voor exacte locaties en navigatie
4. Open de Spotify podcast met de audiofragmenten
5. Luister ondertussen naar de favoriete tunes van de ondernemers en ons team!

PS: Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer doet? Volg SFYN Utrecht of Facebook of Instagram! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Tekst & afbeelding // Daniela Schoorl
Concept & tekening kaart // Daniela Schoorl


Download PDF

Sep 13, 2021 10:23 AM