HET NIEUWE SFYN NL BESTUUR

Gepost:
9.1.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN NL

Tijdens de ALV op 8 juni zijn de nieuwe bestuursleden van SFYN officieel ingeslagen. Naast Sem en Gwen zijn nu ook Robin, Emilie en Eva onderdeel geworden van het bestuur. Het complete bestuur heeft ontzettend veel zin om de komende tijd SFYN Nederland verder te brengen en ons netwerk van jonge voedselveranderaars te versterken. Met veel plezier stellen ze zichzelf voor!

Onze voorzitter: Robin Haakmat

“Samen met team SFYN ga ik me inzetten voor verbreding van ons unieke jongerennetwerk, een duurzaam verdienmodel voor de toekomst van onze vereniging en vooral leuke activiteiten organiseren!

Als voedingsmiddelentechnoloog ben ik actief in de foodsector en werk ik als Productontwikkelaar bij Vivera. Hier ontwikkel ik plantaardige producten welke qua smaak en bite net zo lekker zijn als vlees! In 2018 ben ik de grondlegger geweest van ‘s werelds eerste plantaardige biefstuk. Wanneer iedereen een dag in de week minder vlees eet, heeft dit een positieve impact op klimaatverandering. Dit triggerde mij om groter te denken en hier een actievere rol in te vervullen.

Er is natuurlijk meer in het leven dan (vrijwilligers)werk. Grote kans dat je me vaak hoort praten over eten, reizen en alles wat daarmee te maken heeft. Ik vind koken onwijs leuk. Om dit een beetje te compenseren moet er natuurlijk bewogen worden. Ik tennis fanatiek en volg alles wat er mee te maken heeft. Het stoplicht staat op rood. Het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wat te doen! Dit is mijn thuisbasis. Mocht je trouwens nog leuke tips nodig hebben voor leuke reizen binnen en buiten Europa, dan ben je bij mij aan het juiste adres.”

Onze secretaris: Emilie Funken

“Ontzettend gaaf om te beginnen aan dit SFYN avontuur als opvolger van Brenda. Eten is een rode draad door mijn leven en zorgt voor een fijne verbinding met mensen, culturen, reizen en mijn werk.

Als Community & Academy Lead bij Kitchen Republic zet ik mij in om de grote jongens te laten zien dat het voedselsysteem lokaler én lekkerder kan door food ondernemers te helpen met het starten en groeien van hun bedrijf. Een volgende stap is om gezond eten voor iedereen in onze samenleving beschikbaar te maken.

Naast dat ik uiteraard een goede secretaris voor het bestuur wil zijn, zet ik me ook graag in voor de projecten rondom het aanscherpen van de communicatie en onze ambities rondom diversiteit. Naast werk en SFYN vermaak ik mezelf in dit leven door veel te reizen met mijn camper, te vaak flauwe grapjes te maken, regelmatig iets lekkers te bakken en ook te sporten en salsa dansen, want anders wordt Sonja boos ;) Ik kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten, inspiratie op te doen en dit om te zetten in mooie acties!”

Onze penningmeester: Sem Koolstra

“Voedsel is de rode draad in mijn leven. Op mijn 14de stond ik al pannenkoeken te bakken in een restaurant. Na vele bijbaantjes als kok ben ik verder gaan kijken en meer de voedselketen in de gedoken. Wat mij fascineert aan voedsel is dat het mensen boeit, het brengt mensen samen, je kunt er ongelooflijk van genieten en er valt nog zoveel te ontdekken.

Op dit moment werk ik als Relatiemanager in de voedselsector bij ABN AMRO en richt ik mij specifiek op innovatieve start-ups en scale-ups. Ik help ondernemers met aan aantrekken van kapitaal zodat ze een bijdrage kunnen leveren aan de duurzaamheidstransitie.

Begin 2020 ben ik begonnen als penningmeester. Niet heel vreemd aangezien ik bij een bank werk. Met mijn bijdrage hoop ik SFYN toekomstbestendig te maken zodat het netwerk van jonge enthousiastelingen verankerd raakt in de voedingsindustrie.”

Ons algemeen bestuurslid: Gwen Wolting

“Sinds het voorjaar van 2020 ben ik actief als algemeen bestuurslid van SFYN. Voeding i.c.m. met gezondheid en duurzaamheid is een passie van mij. Ik probeer altijd de juiste keuzes te maken voor mens, dier en natuur. Niet gek dus dat ik bij SFYN terecht ben gekomen!

In het dagelijks leven werk ik als Project Manager bij Albert Heijn en zet ik daar ook veel zaken rondom duurzaamheid in gang. Ik probeer mijn familie, vrienden en collega’s bewust te maken van keuzes rondom eten en doe dit op een zo positief mogelijke manier. Die positieve vibe vind ik ook terug in SFYN, waar ik aan verschillende projecten werk om te werken naar een duurzame voedselketen! Ik hoop je snel een keer (in levende lijve) te ontmoeten!”

Ons algemeen bestuurslid: Eva Strolenberg

“Volgens het Taalmuseum zijn er meer dan 7.000 talen in de wereld; en hun aantal varieert voortdurend, als eb en vloed. Eten, is echter een universele taal die alle mensen ‘spreken’. Het is een oermenselijke behoefte, maar veel meer nog: ‘een moment van interactie’. Als opgeleid food-designer zet ik daarom eten in binnen de context van sociaal ontwerp. Om mensen onderling te verbinden. Dat hoop ik als nieuw bestuurslid van SFYN ook uit te kunnen dragen binnen het netwerk en programma.

Vanuit mijn bedrijf Eetwerk onderzoek ik ook hoe eten het leven van mensen getekend heeft. Wat was hun ‘smaak van leven’? En wat zijn ‘de ingrediënten voor geluk’? Want als we weten wat de ingrediënten zijn van geluk, dan ligt de wereld voor ons open. We hebben dan slechts die ene taal nodig om met alle 7,5 miljard mensen op deze aarde te kunnen communiceren: (samen) eten!”

Wil je in contact komen met één van onze bestuursleden? Mail dan naar info@sfyn.nl.

Beeld / door Charlotte van den Arend

Download PDF

Sep 1, 2021 1:06 PM