Terug naar NIeuWS

SFYN UTRECHT

SFYN FAVORIETEN: CENTRUM EN WEST

Gepost:
9.13.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN UTRECHT

Als onderdeel van onze SFYN Favorieten Kaart, heeft ons team een aantal routes uitgestippeld om zo Utrecht (beter) te leren kennen. Verwen jezelf met een heerlijke brunch of lekkere borrel in een van onze te gekke buurten. Deze route neemt je mee door het centrum mee naar west. Genoeg plekjes om je ontbijt of lunch bij elkaar te sprokkelen!

De SFYN Favorieten kaart hebben wij inmiddels al een paar maanden geleden gelanceerd en wij zijn ontzettend blij met het resultaat! Het is super leuk om te horen dat vrienden, volgers, ondernemers en onbekenden allemaal gebruik maken van de kaart en zo nieuwe plekken leren kennen, of juist bekende plekken opnieuw bezoeken en de podcast luisteren. Speciaal omdat de vakantie voor de deur staat hebben wij een nieuwe route voor jullie uitgestippeld!

#51 – The Village Coffee & Music
Om eerst op stoom te komen begint de route bij The Village Coffee & Music op de Voorstraat. Bij The Village branden ze hun eigen bonen end at is goed te merken aan de verse en heerlijke americano’s, cappuccino’s, filterkoffie, en wat al er al niet meer aan koffie te krijgen is. De naam zegt het al, maar muziek speelt in deze koffiebar een onmisbare rol. Tijdens het drinken van je koffie, of het eten van een van de vele ontbijt of lunch opties, kan je meegenieten van oude rock tot de nieuwste indiebandjes. Weg van de koffie? Neem dan een zak vers gebrande bonen mee voor thuis!

#52 – Locals
Loop het Neude over richting de Vismarkt waar Locals Utrecht gevestigd zit op #1. Bij dit piepkleine gezellige winkeltje koop je de lekkerste producten van lokale makers. Ontdek hier welke producten er allemaal gemaakt worden in de omgeving van Utrecht. Je kan hier terecht voor groente, fruit, kaas, vleeswaren, drankjes, vers brood en nog heel veel meer. Kies iets lekkers en je steunt meteen de lokale makers!

#44 – Theo Blom
Wel eens gehoord van de Domtorentjes? Nou, deze echte Utrechtse chocoladegebakjes vinden hun oorsprong bij banketbakkerij Theo Blom aan de Zadelstraat. De lekkernij is bedacht in 1922(!) en is tot op de dag van vandaag ontzettend populair. Volgens banketbakker Evert van Sloten zit het geheim van de lekkernij zit hem in de combinatie van de pure chocolade aan de buiten kant en de zachte vulling aan de binnenkant. Simpel, maar daarom juist zo lekker. Maar er is nog veel meer lekkers te verkrijgen bij Theo Blom. Geef je ogen goed de kost in de winkel en laat je verleiden door deze zoete lekkernijen.

#50 – Circle That
Loop met je Domtorentjes (als je ze nog niet op hebt) onder de Dom door naar Circle That op Domplein 4 en luister ondertussen naar het verhaal van Circle That in onze podcast. Deze circulaire start-up organiseert verschillende initiatieven om voedselverspilling en de wegwerpcultuur tegen te gaan. Zo organiseren ze de Foodsharing Market, waar je wekelijks groente en fruit kan redden uit de afvalbak en hebben de Utrechtse Community Fridge opgezet. Loop naar binnen en kijk welke producten jij kan redden uit de afvalbak of neem een kijkje bij de tweedehands kleding die verkocht wordt!

#47 – SYR
Na de lokale lekkernijen is het tijd om door te lopen naar restaurant SYR. Bij dit biologische restaurant kan je genieten van een diner waarin de Arabische en Europese keuken samen komen. Bij SYR wordt veel aandacht besteedt aan een nieuwe eetcultuur, waarin verschillende culturen, eettradities en migratie bij elkaar komen. Neem plaats voor een seizoensgebonden diner waarin gebruik gemaakt

———————————————

Hoe werkt de SFYN Favorieten Kaart?
1. Kies een onderneming uit of ga voor een van onze routes, bijvoorbeeld Oost, West of Zuid.
2. Download de kaart hier: SFYN FAVORIETEN KAART
3. Open onze Google Maps voor exacte locaties en navigatie
4. Open de Spotify podcast met de audiofragmenten
5. Luister ondertussen naar de favoriete tunes van de ondernemers en ons team!

PS: Benieuwd wat SFYN Utrecht nog meer doet? Volg SFYN Utrecht of Facebook of Instagram! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Tekst // Sophie van de Weg
Afbeelding // Daniela Schoorl
Concept & tekening kaart // Daniela Schoorl

Download PDF

Sep 13, 2021 10:24 AM